NIELEGALNE WYŚCIGI NA WARSZAWIE

19 Kwi 2007, 14:21

spoko tylko mi coś tu nie pasuje
po 1- silnik nsx ma w standardzie 290KM
po 2- silnik standart to jak ty chcesz zalozyc nitro????
po 3- pozatym dwie turbiny sa ... albo nie niewazne
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

19 Kwi 2007, 18:59

Teraz autko idzie do firemki,która mi najpierw odchudzi do zera silniczek i zrobi mi taki tunning ze szok. Wczoraj zabrali mi prawko za punkciki, więc spotkamy się jak wyrobi je na nowo. Ma w standardzie,ale on miał robiony tunnig i na wykazie z hamowni jest jak wół napisane 592 KM. Robie nowy tuning,dlatego że jakby mi coś sie zepsuło,to muszę części aż z USA sprowadzać,a to,z czego mi teraz będą robić,to mają w magazynach. Apropo,czy Honda NSX występuje z kierownicą po lewej stronie,bo mi jej nie chcą zarejestrować i jeżdże na angielskich tablicach. I jeżeli nie,to czy ktoś wie,z czego wziąć przekładkę?? Jak już się spotkamy,to Ci pokaże,co ona potrafi 8) 8)
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

19 Kwi 2007, 20:33

OKI ZIOMEK MAM NADZIEJE ZE SIE SPOTKAMY:)))
POSTARAM SIE DOWIEDZIEC O TA KIERO!!!!
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Kwi 2007, 16:47

PRZEPRASZAM LAST ALE NIE MOGE ZANALESC INFO DOTYCZACEJ KIEROWNICY!!!W TWOIM AUCIE!!!

--->WAZNE--->ostatnio zaczely przychodzc do mnie propozycje przybycia na moja impreze!!!!Bardzo was przepraszam poniewaz nie moge odpisywac na gg poniewaz popsulo mi sie !!prosze was koniecznie o pisanie na skypie mój nic to -- KORDA12 -- a jak koniecznie chcecie przez gg to prosze jak do mnie piszecie to o nic nie pytac tylko podac swoj numer fona!!!!JA ODZWONIE CZY TEZ NAMISZE ESA!!!!
JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM ALE TO WINA MOJEGO KOMPA!!!!!
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Maj 2007, 23:30

Witam wszystkich. Tak się składa, że na tym forum zarejestrowałem się w dniu dzisiejszym, głównie po to by z jednej strony, w miarę swoich możliwości służyć radą innym użytkownikom w kwestii spraw technicznych (mechanicznych) a z drugiej - uzupełnić wiedzę, której jak twierdzę nigdy dosyć. Mimo to, postanowiłem wypowiedzieć się w tym wątku.

Do użytkowników Toledo i Lasty... gdyż do Was kieruję te słowa.

Po przeczytaniu całego wątku pierwsze pytanie, które mi się nasunęło to... "czy skończyliście już obaj 12 lat" ???
Tak się składa, że zawodowo zajmuję się serwisem i modyfikacjami mechanicznymi pojazdów, a także mam wiele styczności z tzw. teorią, traktującą o tym temacie.

Wybaczcie, że to napiszę ale... DZIECI, internet a tym bardziej tego typu fora na prawdę służą wymianie myśli i opinii. Każdy ma prawo się pomylić, jednak zwykle źle widziane są sytuacje, gdy ktoś nie posiadający nawet elementarnej wiedzy z omawianego zakresu, stara się wypromować swoją osobę, jednocześnie lecząc kompleksy opowiadając o samochodzie, którego nigdy nie miał, a z racji wieku, nawet na Prawo Jazdy zmuszony będzie jeszcze troszkę poczekać.

Tak więc wstrzymajcie się z opowiadaniem bajek. Szanuję Was, gdyż jesteście młodzi. Mimo to, każda osoba zainteresowana tematem zapewne dojdzie do tych samych wniosków aniżeli ja.

Pozdrawiam :)
Serdecznie pozdrawiam
Łukasz /SpeedR/ Bielakowski
SpeedR
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Maj 2007, 09:49

hehee zachowam tu troche kultury
pierw mi powiedz moze dlaczego tak sadzisz co???
nie sadze ze 24 lata to 12
dobrze specjalisto czy ja powiedzialem w jakims poscie ze ja jestem mechanikiem czy niewiem fachowcem ,iz ja jestem zwyklym kierowca co mial do stycznosci z problemami dotyczacych samochodów
a po drugie nie obrazaj mnie czlowieku rozumiesz ,
a po trzecie wytlumacz mi to wszystko koles bo cie nie kapuje i dlaczego mówisz ze to bajka????
jezeli nie wierzysz to udaj sie w to miejsce o tej porze to sie sam przekonasz:) :D :D
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Maj 2007, 11:41

TOLEDO napisał(a):hehee zachowam tu troche kultury

... to się chwali.
pierw mi powiedz moze dlaczego tak sadzisz co???
nie sadze ze 24 lata to 12

Dlaczego tak sądzę?
Swoją opinię czerpię na podstawie analizy Twoich wypowiedzi, z których wynika, że brak Ci podstaw by stworzyć tzw. "wiarygodne kłamstwo" czy jak wolisz - "wiarygodną bajkę".
... dobrze specjalisto ...

Określenie "specjalista" jest bardzo płynne. Tak się składa, że osoba taka w moim mniemaniu musi dysponować pełną wiedzą z zakresu w którym ową specjalizację pełni.
Ja sam uważam się za człowieka, który z racji swoich zainteresowań i praktyki zawodowej, popartej pewną dawką wiedzy teoretycznej jest w stanie poprawić coś, co zostało stworzone z pewną tolerancją a więc w zakresie, który można poprawić czy też zmodyfikować.
... czy ja powiedzialem w jakims poscie ze ja jestem mechanikiem czy niewiem fachowcem ...

Nie zauważyłem. Jednak tak czy inaczej, na podstawie zdobytych doświadczeń mogę stwierdzić, że niemalże 100% osób modyfikujących w sposób profesjonalny swoje pojazdy jest poinformowanych dość precyzyjnie o zakresie modyfikacji własnych samochodów, w sposób na tyle dokładny, iż potrafią wypowiedzieć sie na ich temat w sposób rzeczowy.
Żeby nie było niedomówień... w Twoich wypowiedziach nie dopatrzyłem się takiego aspektu.
... iz ja jestem zwyklym kierowca co mial do stycznosci z problemami dotyczacych samochodów ...

Na pewno jednak nie miałeś styczności ze słownik iem ortograficznym języka polskiego.
Co do związku z samochodami, odpowiedzi udzieliłem Ci powyżej.
... a po drugie nie obrazaj mnie czlowieku rozumiesz ...

W żadnym razie nie mam zamiaru Cię obrazić, tudzież urazić a jedynie uświadomić Ci, że twoje marzenia odnośnie posiadanego auta raczej nie mają zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością.
... a po trzecie wytlumacz mi to wszystko koles bo cie nie kapuje i dlaczego mówisz ze to bajka????

Sądzę, że to co miałem do powiedzenia lub wytłumaczenia udało mi się zawrzeć w powyższych wypowiedziach.
Poza tym, co warto dodać w sprawie "obrażania" kogokolwiek, jednym z elementów braku szacunku dla drugiej osoby, jest pisanie do niej bez zachowania składni oraz interpunkcji, a także używanie wyrazów takich jak "Cię" pisanych z małej litery.
jezeli nie wierzysz to udaj sie w to miejsce o tej porze to sie sam przekonasz:) :D :D

Fakt, nie wierzę.
Jeśli udostępnisz mi dane, gdzie i kiedy możemy się spotkać - chętnie się pofatyguję, by rozwiać Twoje wyobrażenia.

Swoją drogą, jeśli osiągnęliśmy już ten etap, mam kilka pytań. Rozumiem przy tym, że za modyfikacje Twojego auta była odpowiedzialna zewnętrzna firma, natomiast prac nie wykonywałeś samodzielnie.

Pytania:
- Jaka firma była odpowiedzialna za modyfikacje mechaniczne?
- Jaka jest wartość (jakie dysze) zostały wykorzystane przy wtrysku podtlenku azotu?
- Jak realizowany jest wtrysk N2O? Jednopunktowo czy może DirectPort?
- Czy jest to wtrysk "suchy" czy "mokry"?
- Co wg Ciebie oznacza określenie "tytanowy tłok", w który rzekomo zaopatrzyłeś swoje auto?

Resztę pytań pozwolę sobie zamieścić nieco później i skierować je bądź do Ciebie, bądź do firmy, która podjęła się modyfikacji.

Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

05 Maj 2007, 12:25

buhahaaha ale sie rozpisał!!! :D :D :D :D :D :D
specjalisto napisz mi na skeypa to ja zapodam tobie dokladna date oraz godzine imprezy ,tylko traf na nia :D :D to tam pogadamy
:)
a tak miedzy nami nie jestes tylko fachowiec ale widze i polonista :D :D
ortografie masz w jednym paluszku :D :D :D
ja nie pisze bo mi sie nie chce meczyc sie ze znakami interpunkcyjnymi i wez sie czep czegos innego :D :D :D :D :D :D :D :D :D :P :!: :!: :!:
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Maj 2007, 12:47

TOLEDO napisał(a):buhahaaha ale sie rozpisał!!! :D :D :D :D :D :D
specjalisto napisz mi na skeypa to ja zapodam tobie dokladna date oraz godzine imprezy ,tylko traf na nia :D :D to tam pogadamy
:)
a tak miedzy nami nie jestes tylko fachowiec ale widze i polonista :D :D
ortografie masz w jednym paluszku :D :D :D
ja nie pisze bo mi sie nie chce meczyc sie ze znakami interpunkcyjnymi i wez sie czep czegos innego :D :D :D :D :D :D :D :D :D :P :!: :!: :!:

Zamiast wysnuwać filozoficzne teorie odpowiedz na moje pytania.
Z pewnością wielu użytkowników tego forum również zainteresuje fakt, jak można w sposób profesjonalny zmodyfikować mechanicznie Hondę S2000.

Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

05 Maj 2007, 12:53

nie im lecz tobie bede odpowiadal na te pytania
wiec przyjedz to ci na nie odpowiem wraz ze swoim mechanikiem!!!! :D :D
tylko nie zrob mnie w wala i przyjedz!!!
mój skeyp to korda12
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Maj 2007, 13:24

TOLEDO napisał(a):nie im lecz tobie bede odpowiadal na te pytania
wiec przyjedz to ci na nie odpowiem wraz ze swoim mechanikiem!!!! :D :D
tylko nie zrob mnie w wala i przyjedz!!!
mój skeyp to korda12

Naturalnie chętnie przybędę, pod warunkiem, że nie zmarnujesz mojego cennego czasu :)

Mimo to, nie bardzo rozumiem dlaczego nie chcesz podzielić się ze mną informacjami na temat swojego auta ???
Napisałeś o nim już tyle, że krótka odpowiedź na postawione przeze mnie pytania nie powinna stanowić dla Ciebie problemu.

Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

05 Maj 2007, 13:30

poniewaz moim autem zajmoje sie mój prywatny mechanik i od niego uzyskasz szczegolowe informacje!!!!!!
bedziesz bardzo zadowolony z poswieconego czasu zapewniam w 100% :D
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Maj 2007, 14:55

lasty napisał(a):... Teraz autko idzie do firemki która mi najpierw odchudzi do zera silniczek ...

Super.
Czy Ty również masz swojego prywatnego mechanika jak kolega Toledo ??? :roll:
Jakim sposobem "odchudza się do zera" silniki ???
... i zrobi mi taki tunning ze szok.

W to nie wątpie.
... Wczoraj zabrali mi prawko za punkciki więc spotkamy się jak wyrobi je na nowo ...

Przykra sprawa. Życzę powodzenia w dążeniu do celu.
Ma w standardzie ale on miał robiony tunnig i na wykazi z hamowni jest jak wół napisane 592 KM.

Niezły wynik. Jak do tej pory nie spotkałem na swojej drodze NSX'a z taką mocą. Chętnie zobaczę, kiedy już spotkacie się z Kolegą Toledo na wyscigach.
... Robię nowy tuning,dlatego że jakby mi coś się zepsuło,to muszę części aż z USA sprowadzać ...

Tak czy inaczej jakiekolwiek części do NSX'a są na rynku Europejskim z goła niedostępne. Jako źródło zaopatrzenia pozostaje jedynie rynek Japoński oraz Amerykański.
... Apropo czy Honda NSX występuje z kierownicą po lewej stronie bo mi jej nie chcą zarejestrować i jeżdże na angielskich tablicach. I jeżeli nie to czy ktoś wie z czego wziąć przekładkę?? Jak już się spotkamy to Ci pokaże co ona potrafi 8) 8)

Jako znawca Hondy powinieneś wiedzieć, że jak najbardziej były dostępne egzemplarze z kierownicą po lewej stronie.

Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

05 Maj 2007, 14:57

TOLEDO napisał(a):poniewaz moim autem zajmoje sie mój prywatny mechanik i od niego uzyskasz szczegolowe informacje!!!!!!
bedziesz bardzo zadowolony z poswieconego czasu zapewniam w 100% :D

Proponuję więc zamiast pisać w tym miejscu, skierować swoje kroki na forum Streetracing.pl Jest tam wiele osób, które na pewno zainteresuje tak kompleksowo zmodyfikowane auto.
Poza tym z pewnością znajdziesz tam wielu amatorów wyścigów.

Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

07 Maj 2007, 07:06

Zapytam z czystej ciekawości ile mozna zarobic an takich wyścigach tak średnio? ja narazie nie mam takiego wozu ale znajomi maja różne ciekawe fury w tym audi RS6 więc moze by ie skusili.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków