NIELEGALNE WYŚCIGI NA WARSZAWIE

07 Maj 2007, 12:24

Łukasz789 napisał(a):Zapytam z czystej ciekawości ile mozna zarobic an takich wyścigach tak średnio? ja narazie nie mam takiego wozu ale znajomi maja różne ciekawe fury w tym audi RS6 więc moze by ie skusili.

Choć jak pisałem wcześniej, mam na bieżąco styczność z grupą osób biorących udział w tego typu zawodach, jak do tej pory nie słyszałem aby w Polsce, ktokolwiek ścigał się obstawiając zakłady.
Wobec powyższego, nie zdarzyło mi się spotkać z opinią ze strony zawodników o wyścigach w których stawką były by pieniądze lub tym bardziej samochody.

Opowieści kolegi Toledo i Lasty radził bym więc potraktować, podobnie jak ich opowieści o samochodach jako fantastykę.

Są młodzi, wyobraźnia pracuje im w trybie przyśpieszonym a ponadto naoglądali się zbyt wiele filmów z grupy kinematografii amerykańskiej.

Pozdrawiam :)
Serdecznie pozdrawiam
Łukasz /SpeedR/ Bielakowski
SpeedR
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

07 Maj 2007, 13:35

nie no śmiechy!!!!!!!!!!!
fantastyke buhahahahahahaha!!!!
to ty chyba jestes jakis zacofany panie specjalista , buhahahahahaa
przyjedz tam gdzie ci napisałem a nie sie wymadrzasz!!!!!!
nie miales stycznosci nic dziwnego!
o pieniadze sie nie sciga to kurde o co?????owszem na zlotach tak nie o pieniadze ale na mojej imprezie scigasz sie wylacznie o pieniadze!!!!
zabierz swoich znajomych i pofatygujcie sie tam gdzie ci wczesniej przedstawilem miejsce i czas spotkania ci podałem tylko przyjedz bo mamy troche malo ludzi:)
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

07 Maj 2007, 13:37

Sciganie się za kase to najwieksz głupota o jakiej słyszałem...rozumniem porównac fury jak ida wspólnie się spotkacżeby porozmawiac o samochodach pokazać co każdy ma jak to jeździ,poradzidź się...ale nie za kase...to juz jest dla mnie dno.
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

07 Maj 2007, 16:14

Mój mistrzu "odcinka prostego" :wink:

Twój problem polega chyba na tym, że sam zaczynasz wierzyć w brednie, które wypisujesz.
Apeluję więc do Ciebie po raz wtóry.
Zarejestruj się na forum poświęconym w całości wyścigom ulicznym i profesjonalnym modyfikacjom aut -> www.streetracing.pl (wybaczcie kryptoreklamę) a z pewnością znajdziesz tam wielu ludzi zainteresowanych tą tematyką.

W jakim celu wciąż piszesz w miejscu, gdzie i tak na 99% poza drugim fantastą Lasty'm posiadającym równie kosmiczne technologie w swoich autach jak i Ty, nie znajdziesz amatorów do wyścigów ???

Pozdrawiam :)
Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

07 Maj 2007, 19:43

drogi MóJ SPECJALISTO!!!!!

raz powtarzam zebys przyjechał a nie sie wymondrzał na forum kazdy jest taki mocny wiec przyjedz a bajka dla ciebie która ja rzekomo stworzylem stanie sie prawdziwa buhaahahahahahahaah

nie znam lasty i nie bede go obrazał ze jest jakims fantastom poprostu powiedzialem mu zeby przyjechal
Zreszta chyba nie czytales moich wypiedzi ze tez mu zabardzo nie wierze z tym co mówił

pozdrafffffffffffiam :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

08 Maj 2007, 19:42

rowniez zalogowalem sie aby sprawdzic owych mistrzow prostej w swiecie (o ktorym mnie, calemu naszemu team'owi VTG i znajomym zajmujacym sie przerobkami i uczeszczajacymi na powazny illegal) nic nie wiadomo.

otoz skad SpeedR wnioskuje ze to wszystko bujdy? z kilku banalnych powodow:

1) gdybys naprawde sie znal na rzeczy (bez obrazy, stwierdzam fakt) to wiedzialbys ze NSX osiagajace na koncu 402 metra 251km/h zrobiloby 8.xx, dlatego zorientowalbys sie ze kolega ktory twierdzi ze ma owa NSX opowiedzial tobie bajke

2) w silnikach NSX najlepiej funkcjonuje kompresor (mimo ze silniki w ukladzie V zwykle latwo sie uturbia podwojnie)

3) jedna z najbardziej zaawansowanych pod wzgledem przerobek NSX, ktora jeszcze przypomina samochod z zew i wew (a nie typowa wydmuszka z karoseria NSX) osiagnela najlepszy czas ET 10.607 majac 593 hp oraz strzal 200 hp z podtlenku

4) ciekawia mnie te wasze spotkanie "naprawde mocnych samochodow", bo gdy robiony jest przez nas spot z ciekawymi autami to jakos nigdy sie nie pojawiliscie. poza tym pewien jestem ze sporo brakuje (nic nie ujmujac, bo fakt masz szybkie auto) twojej S2000 do aut, ktore sciagamy na te ciekawsze spoty. dla przykladu podam co to znaczy dla mnie "ciekawe auta":
M3-ki, Audi S4 350hp, Evo IX 380hp, Mercedes C 400+ hp, Evo VIII 450hp, STI 400hp, Eclipse 420hp, Audi RS4 420hp, Lexus IS200 420+ hp, BMW M6 550+ hp, Honda Integra 600+ hp, Porsche 911 Turbo Techart 550+ hp, Porsche 911 Turbo Sportec 550+ hp, Supra 600+ hp czy (juz rzadziej) Supra 1200+ hp i jeszcze sporo innych niepozornych aut...

@ SpeedR:

co do scigania sie na $$$ to czasem sie zdarza, rzadko ale zdarza :)

nie chodzi w tym wszystkim o to kto wiecej wie na ten temat, czy kto ma szybsze auto, bo zawsze znajdzie sie ktos lepiej wiedzacy, szybszy, lepszy...

chodzi o to zeby nie pisac bujd, nie sciemniac o super spotach...

a jesli takie sa to NIE PISAC O TYM NA FORUM!!! dla twojej wiadomosci psy wchodza na takie fora i czytaja info jakie np. Ty Toledo podales na poczatku topic'u...

pozdrawiam

peace out
bizkit
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Akumulatory magazynują energię ze słońca i wiatru
    Jednym z głównych wyzwań związanych z wykorzystaniem odnawianych źródeł energii jest jej magazynowanie, co pozwoliłoby na zrównoważenie popytu na energię oraz jej podaży. Renault opracowuje rozwiązania ...

08 Maj 2007, 20:18

jeszcze zapomnialem sie zapytac: jakiej wysokosci sumy stawiacie 8)

i jeszcze poprosic aby dal znac na priv'ie kiedy i gdzie jest takie super spot, to z checia wpadne (mimo slizgajacego sie sprzegla). najlepiej by bylo gdybysmy wczesniej ustalili termin, bo nie sadze by wszyscy (ode mnie) mogli sie bez problemu dostosowac. jesli nie beda mogli to wpadne sam a najwyzej nast razem przyjedzie troche wiecej aut...

czekam na odp
bizkit
Nowicjusz

08 Maj 2007, 22:35

Dziękuję Ci Bizkit z niemała za wypowiedź, gdyż zacząłem już ubolewać, że zostanę na tym forum jako przysłowiowy "samotny biały żagiel" :wink:

Choć w wyścigach i spotach czynnie (hmm, biernie także niezmiernie rzadko)
nie uczestniczę, to jednak utrzymuję kontakt z tym środowiskiem.

Nadmienię jeszcze, że w swoich wywodach celowo nie wdawałem się w techniczne aspekty modyfikacji aut, gdyż na podstawie wcześniejszych wypowiedzi kolegi Toledo miałem wrażenie, że dyskusja taka przyjmie charakter delikatnie mówiąc... jałowy.

Tak czy inaczej, niezmiernie cieszę się z Twojej wizyty w tym miejscu :)

Pozdrawiam - SpeedR :)
Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

08 Maj 2007, 22:54

widze że kolega toledo poległ...
misiekemeryt160
Początkujący

09 Maj 2007, 10:53

polegl/ nie polegl, nie o to chodzi...

ja najbardziej sie wkurzylem ty co napisal na poczatku...tzn. gdzie i kiedy dokladnie (bo nawet jesli ma jakas nowa miejscowke to po co o tym trabi na forum)

opowiastka tego drugiego goscia specjalnie sie nie poirytowalem bo z gory widac ze to konfabulant...

tak naprawde to nie jestem pewien czy kolega od NSX'a nie podjudzal i nie wkrecal kolegi Toledo, bo opowiadal takie glupoty, ze mozliwe sa 2 opcje:

1) jak wczesniej napisalem nabijal sie z Toledo

2) nie skonczyl 15 lat i najzwyczajniej w swiecie nie zna sie na rzeczy (co wcale obciachem nie jest, w przeciwienstwie do sciemniania)

p.s.
siedze w tym od poczatku gdy drag zaczal sie u nas rozwijac. nie twierdze ze jestem specem, ale zarejestrowalem sie na tym forum zeby sprawdzisc owe mega "padnij- wyscigi z mocnymi furami -powstan!" i przede wszytkim ustawic sie z kolega od NSX'a :lol: mimo slizgajacego sie sprzegla...

a zapomnialem dodac ze jezdze Lambo Murcielago quattro turbo z gazem (N2O) w takiej ilosci ze moglbym latac jak F16 lub conajmniej F15...
kolego od NSX'a kwalifikuje sie do wyscigu z toba ??? :lol: :lol: :lol:
bizkit
Nowicjusz

09 Maj 2007, 10:56

@ SpeedR:

ciekaw jestem czy sie znamy. choc wydaje mi sie ze jesli bys mnie znal to poznalbys mnie po nick'u, ale pytam sie dla formalnosci... czym jezdzisz? odp na priv, pozdrawiam

thx

peace out
bizkit
Nowicjusz

09 Maj 2007, 11:14

TOLEDO napisał(a):posłuchaj stary na wyścigach takiego typu pojawia się coraz mniej ludzi, a szczególnie tych z dobrymi samochodami --

tak z ciekawosci, co to dla Ciebie znaczy "z dobrymi samochodami" ???

bo to troche dziwne stwierdzenie...jak dla mnie...

podam przyklad: moje auto w porownaniu do S2000 prowadzi sie tragicznie (bo narazie ma seryjne zawieszenie :cry: ) i z tego wynika ze jest gorsze od twojego...
...natomiast idac dalej ta kategoria S2000 to szmelc w porownaniu do GT, STI, Evo, GT3, F430 czy exige'a... (wszystkimi tymi autami jezdzilem, wiec porownanie mam)

z kolei patrzac na spalanie Matiz jest lepszy zarowno od twojej Hondy jak i od mojego karawanu...

patrzac w kategorii miejsca w aucie golf I jest lepszy od twojej Hondy a stary merol (beczka) jest lepszy od mojego auta...

wiec wytlumacz mi prosze co to znaczy dla Ciebie "dobry samochod"...i pod jakim wzgledem patrzysz...

p.s.
prawie do wiekszosci seryjnych silnikow mozna wrzucic podtlenek...a zwlaszcza do takiego 3.2 V6 ze zmiennymi fazami otwarcia zaworów jaki ma NSX...
bizkit
Nowicjusz

09 Maj 2007, 20:23

Kolega bizkit ma nieźle poukładaną głowę.Rozgryzł moją taktykę. Nie nie posiadam NSX. Chciałem sprawdzić na jak bardzo zna się ten super zawodowiec TOLEDO mam 24 lata i jeżdżę Maserati 3200 GT Twin Turbo z 2000 roku 3,2 litra 390 KM. Jedyny tunning jaki w nim wykonałem to storzkowy filter powietrza.Najszybciej niem jechałem 284km/h. Od początku mi się wydawało że Toledo coś kręci albo jest PSEM i tylko czeka az ktoś sie bedzie chciał tam zjawić. Toledo ma mały problem ul. Puławska jest remontowana i jakoś widzę duże przeszkody jeśli chodzi o street racing. Bizkit jesteś dobry. Ale NSX mogłęm kupić ale jak się dowiedziałem jakie są do tego drogie części....to zrezygnowałem zwłaszcze ze musiałbym robić blaharkę całego przodu.

Miejscowość: z laptopka :D

09 Maj 2007, 21:49

uwierz mi nie bylo trudno Cie rozgryzc, bo to samo mi na poczatku przyszlo do glowy, ale mnie uprzedziles :lol:

nie sadze zeby byl psem, bo za samo przyjechanie to swinie moga Ci naskoczyc...co innego wyscigi...

nawet majac swoje Maserati nie wiem czy sie kwalifikuje na te super mega wyscigi...

a Maserati 3200 Gt nie ma przypadkiem V8 biturbo 365hp? jezdzilem takim i nie pamietam zeby mialo prawie 400 hp...
bizkit
Nowicjusz

09 Maj 2007, 22:00

masrati,murcielago...a ja mam malucha :D o czym wy piszecie... :D
dla mnie te nazwy to tylko niedoścignione marzenia...
misiekemeryt160
Początkujący