rowniez zalogowalem sie aby sprawdzic owych mistrzow prostej w swiecie (o ktorym mnie, calemu naszemu team'owi VTG i znajomym zajmujacym sie przerobkami i uczeszczajacymi na powazny illegal) nic nie wiadomo.
otoz skad SpeedR wnioskuje ze to wszystko bujdy? z kilku banalnych powodow:
1) gdybys naprawde sie znal na rzeczy (bez obrazy, stwierdzam fakt) to wiedzialbys ze NSX osiagajace na koncu 402 metra 251km/h zrobiloby 8.xx, dlatego zorientowalbys sie ze kolega ktory twierdzi ze ma owa NSX opowiedzial tobie bajke
2) w silnikach NSX najlepiej funkcjonuje kompresor (mimo ze silniki w ukladzie V zwykle latwo sie uturbia podwojnie)
3) jedna z najbardziej zaawansowanych pod wzgledem przerobek NSX, ktora jeszcze przypomina samochod z zew i wew (a nie typowa wydmuszka z karoseria NSX) osiagnela najlepszy czas ET 10.607 majac 593 hp oraz strzal 200 hp z podtlenku
4) ciekawia mnie te wasze spotkanie "naprawde mocnych samochodow", bo gdy robiony jest przez nas spot z ciekawymi autami to jakos nigdy sie nie pojawiliscie. poza tym pewien jestem ze sporo brakuje (nic nie ujmujac, bo fakt masz szybkie auto) twojej S2000 do aut, ktore sciagamy na te ciekawsze spoty. dla przykladu podam co to znaczy dla mnie "ciekawe auta":
M3-ki, Audi S4 350hp, Evo IX 380hp, Mercedes C 400+ hp, Evo VIII 450hp, STI 400hp, Eclipse 420hp, Audi RS4 420hp, Lexus IS200 420+ hp, BMW M6 550+ hp, Honda Integra 600+ hp, Porsche 911 Turbo Techart 550+ hp, Porsche 911 Turbo Sportec 550+ hp, Supra 600+ hp czy (juz rzadziej) Supra 1200+ hp i jeszcze sporo innych niepozornych aut...
@ SpeedR:
co do scigania sie na $$$ to czasem sie zdarza, rzadko ale zdarza
nie chodzi w tym wszystkim o to kto wiecej wie na ten temat, czy kto ma szybsze auto, bo zawsze znajdzie sie ktos lepiej wiedzacy, szybszy, lepszy...
chodzi o to zeby nie pisac bujd, nie sciemniac o super spotach...
a jesli takie sa to NIE PISAC O TYM NA FORUM!!! dla twojej wiadomosci psy wchodza na takie fora i czytaja info jakie np. Ty Toledo podales na poczatku topic'u...
pozdrawiam
peace out