NIELEGALNE WYŚCIGI NA WARSZAWIE

10 Maj 2007, 00:37

jakbys czytal uwaznie to wiedzialbys ze sie nabijalem z lambo...

...poza tym mam cos co robi lepsze czasy na 1/4 niz murcielago...wiec nie musze o nim marzyc...
bizkit
Nowicjusz

10 Maj 2007, 06:36

na tak mi tu cos może i przysło na myśl. A co masz? Możesz mi napisać na PW
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

10 Maj 2007, 10:28

juz masz priv'a
bizkit
Nowicjusz

10 Maj 2007, 13:14

ale mój temat zrobił furore hhahahahahaha najbardziej ciekawy :) :D :D
speedR gratuluje ci jestes naprawde pawdziwym fachowcem a reszta sie z toba nie rowna
w koncu ktos sie zna na zeczy!!na tym forum!!
myslalem ze kazdy uwierzy mi w ta bajke i prawie sie udalo gdyby nie ty:)))
faktycznie jestem jeszcze niepelnoletni mam 16 lat i tu mnie rozgryzles po raz kolejny:))
masz tez racje ze honda s2000 jest moim marzeniem i mam nadzieje ze sie kiedys spelni te samochody z 02 03 nie sa drogie:)
tylo powiem ci jednak ze raz bylem na takich wyscigach i bardzo mnie to zafascynowala tak jak sciganie sie i tuningowanie aut

pozdrawiam

ps.mam nadzieje ze nie macie mi tego za złe:)
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

10 Maj 2007, 14:33

Hej.

Ze swojej strony nie widzę żadnego problemu a tym bardziej nie mam pretensji :)
Z drugiej strony, z całego serca życzę, aby Twoje marzenie w postaci Hondy S2000 spełniło się tak szybko jak tylko jest to możliwe :)

Polecam również odezwanie się do kolegi Bizkit'a, gdyż napisał w tym temacie wiele prawdy na temat technicznych aspektów modyfikacji aut.

To, że masz w tej chwili 16 lat jest niewątpliwie atutem, gdyż masz jeszcze nieco czasu na zdobycie fachowej wiedzy z zakresu mechaniki i tuningu.
Właśnie w związku z tym polecam bardzo uważne czytanie ze zrozumieniem tak literatury poświęconej temu tematowi jak i na prawdę fachowych wypowiedzi na forach internetowych, które bardzo często (przynajmniej takie jest moje zdanie) są kopalnią wiedzy w tym temacie i pozwalają po pierwsze uzyskać rzetelne informacje a po wtóre - co równie istotne - sprawiają, że często pozwalają na naukę nie na swoich a cudzych błędach, co jest zdecydowanie tańsze :)

Z drugiej strony twierdzę, że nic nie zastąpi wiedzy praktycznej, więc jeśli zabierzesz się kiedykolwiek do modyfikacji auta nie zrażaj się, że coś zepsujesz.
Właśnie to jest powodem, że poruszam się stosunkowo niedrogim w utrzymaniu samochodem (Daewoo Espero), gdyż za sprawą moich "modyfikacji" non stop coś niszczę :lol:

Poza tym... nie przejmuj się, wszyscy jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy, zwłaszcza mając 16 lat, co jest zupełnie normalne i tolerowane. Ważne by na tych błędach się uczyć, aby nie powielać ich w przyszłości.

Pozdrawiam serdecznie - Łukasz /SpeedR/ Bielakowski :)
Serdecznie pozdrawiam
Łukasz /SpeedR/ Bielakowski
SpeedR
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

10 Maj 2007, 14:38

Proszę,proszę TOLEDO się przyznał, że jest niepełnoletni i puszcza bajki. Najmniej wiarygodne były dwie rzeczy:

-twój prywatny mechanik(czy ktoś praktykuje takie coś w polsce??Chyba jak ma 1 i 20 zer na końcie)

-bizkit prosił Cię żebyś powiedział co takiego poprzerabiałeś w S200 i jakoś uciekałeś od odpowiedzi

Do bizkit:

1)
W dowodzie mam wbite 287kW. Od zawsze mnożyłem to przez 1,35 i podałem w zaokrągleniu bo wychodzi 387,45 to sobie dobiłem do 390.

2)
Mógłbyś mi też na priva napisać co tam takiego masz??
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ustawić prawidłowo lusterka w samochodzie?
    Prawidłowe ustawienie lusterek ma istotny wpływ na bezpieczeństwo – od tego zależy, czy kierowca będzie mógł dokładnie obserwować sytuację na drodze. Ważne, aby w ustawieniu lusterek wykazywać się starannością ...

10 Maj 2007, 15:24

dzieki panowie ze mnie zrozumieliscie niemniej jednak musze powiedziec ze bez pana speedR i bizkiz to forum bylo by bez wiedzy

no ja tez mam taka nadzieje ze moje najwieksze mazenie sie spelni!!!!

oczywiscie nikt nie jest doskonaly
ja na poczatek jak zdam prawko planuje sobie kupic jakiegos golfa 3
najlepiej diesla i z 95 bo slyszalem ze sa juz po 6tys ale ja wogole marze o samochodzie!!:)))

i jeszczev raaz powtarzam nie spotkalem jeszce z takim fachowcem
mam pytanie ja teraz ide do technikum samochodowego na jana pawla i czy masz moze swoj warsztat i czy nie potrzebujesz pomocnika na wakacje???
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Maj 2007, 16:22

TOLEDO napisał(a):dzieki panowie ze mnie zrozumieliscie niemniej jednak musze powiedziec ze bez pana speedR i bizkiz to forum bylo by bez wiedzy

Tylko nie Pana, nie czuję się jeszcze tak staro :)
czy masz moze swoj warsztat i czy nie potrzebujesz pomocnika na wakacje???

Pracuję właśnie intensywnie nad tym tematem.
Tak się bowiem składa, iż nie studiowałem na terenie Polski a tym samym wiele czasu spędzałem poza "macierzystym gruntem".

W tej chwili gromadzę wszelkie potrzebne akcesoria w postaci zaplecza technicznego co jest o tyle problematyczne, że wymaga od mojej skromnej osoby dużego zaangażowania finansowego.
Mimo wszystko, jak napisałem wcześniej planuję w najbliższym czasie ruszyć z tematem warsztatu, gdyż o ile przetrzymywanie we własnym domu kpl. wkrętaków i kluczy płaskich nie stanowi problemu, o tyle blokowanie garażu prasą hydrauliczną czy też giętarką do rur - już owszem :lol:

Mimo to, gwarantuję że gdy tylko uda mi się wystartować z pewnością dam Ci znać i będziesz u mnie mile widziany :)

Pozdrawiam - SpeedR :)
Ostatnio edytowany przez SpeedR, 10 Maj 2007, 16:29, edytowano w sumie 1 raz
Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

10 Maj 2007, 16:28

lasty napisał(a):Proszę,proszę TOLEDO się przyznał, że jest niepełnoletni i puszcza bajki. Najmniej wiarygodne były dwie rzeczy:

-twój prywatny mechanik(czy ktoś praktykuje takie coś w polsce??Chyba jak ma 1 i 20 zer na końcie)

-bizkit prosił Cię żebyś powiedział co takiego poprzerabiałeś w S200 i jakoś uciekałeś od odpowiedzi

No offence, jednak w Twoich wypowiedziach było równie wiele niedorzecznych stwierdzeń.

Z pamięci:
- Chip by MTM w Hondzie NSX biturbo :lol:
- Prędkości przejazdu
- Pytania o przeróbkę kierownicy Prawa -> Lewa strona

Milczeniem pominę też deklaracje co do zakupu Skyline'a :roll:

Prawdę powiedziawszy opowieściom o Maseratti także nie bardzo daję wiarę.

Niezły też jest tekst o cenach części zamiennych do NSX'a, w szczególności w kontekście ewentualnych zakupów do 3200 GT :)

Pozdrawiam - SpeedR :)
Serdecznie pozdrawiam
SpeedR
Nowicjusz

10 Maj 2007, 17:11

Gdzie mogę dostać/kupić/ściągnąc filmik : Szybcy się wsciekli"?
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

10 Maj 2007, 18:14

lasty napisał(a):Od zawsze mnożyłem to przez 1,35

W żadnym kraju 1 kilowat nie jest równy 1,35 KM. W niektórych krajach może on wynosić 1,34, w USA stosuje się przelicznik 1,38 ale według norm polskich i niemieckich 1 kW to 1,36 KM
Pozdrawiam.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

10 Maj 2007, 19:49

no prosze jednak lasty tez ma cos na sumieniu wiec tak tez mógł by sie przyznac:) :D :D :D :D :D :D
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Maj 2007, 19:57

1 kW to 1,36 KM

Dziękuję teraz będę mnożył przez 1,36 ale czy to duża różnica ta jedna dziesiąta??

No offence, jednak w Twoich wypowiedziach było równie wiele niedorzecznych stwierdzeń.

Z pamięci:
- Chip by MTM w Hondzie NSX biturbo Laughing
- Prędkości przejazdu
- Pytania o przeróbkę kierownicy Prawa -> Lewa strona

Przeczytaj moją wypowiedź:
Od początku mi się wydawało że Toledo coś kręci albo jest PSEM i tylko czeka az ktoś sie bedzie chciał tam zjawić.
i zobaczysz, że kreciłem żeby TOLEDO się ujawnił.

Milczeniem pominę też deklaracje co do zakupu Skyline'a Rolling Eyes

Miałem do wyboru 3 auta. Dwa w angli i jeden w polsce. Był to Nissan Skyline GT-R R34 (nie kupiłem bo nie miał silnika RBD26DET) NSX (części i blacharka za dużo by mnie wyszły i w polsce Maserati 3200GT (okazyjnie za 115 tysięcy złotych).

Niezły też jest tekst o cenach części zamiennych do NSX'a, w szczególności w kontekście ewentualnych zakupów do 3200 GT Smile

Jakoś w Maserati jeszcze nic nie robiłem poza wymianą płynów więc nie wiem ile stoją do niego części, a do NSX pewnie są drogie zwłaszcza jeśli chodzi o prawie cały przód.

Myślę,że rozwiałem wszelkie twoje wątpliwości.

Miejscowość: z laptopka :D

11 Maj 2007, 21:20

Jeżeli chodzi o wyścigi w Warszawie, to niekrtóre miejsca mogą być pod obserwcją kamer policji, ale wyścigi można robić w każdym miejscu. :D
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

12 Maj 2007, 11:01

lasty napisał(a):2)
Mógłbyś mi też na priva napisać co tam takiego masz??

Audi S4
bizkit
Nowicjusz