Niemce klasy średniej! audi i bmw

03 Wrz 2009, 18:56

Witam!
Zastanawiam się między audi a6 3.0tdi a bmw 530d roczniki 2005-2006! proszę o pomoc w wyborze!
maciex123
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

03 Wrz 2009, 19:05

Bierz BMW jest większa frajda z jazdy , jest ono bardziej dynamiczne niż Audi . BMW napęd tył , Audi quattro i mnie to osobiście przeszkadzało , jeździłem i Audi i BMW z tymi silnikami i ja wziąłbym BMW , Audi ogranicza strasznie napęd quattro i moim zdaniem jak na taką moc było mułowate . Przynajmniej mnie brakowało mocy , skrzynia reagowała dość późno na wciśnięcie gazu i późno zmieniała biegi . Ogólnie lepsze wrażenia miałem z jazdy BMW E60
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

03 Wrz 2009, 19:36

Polecam BMW, wspaniale się ją prowadzi, i mało pali jak na taki silnik, a jest piękne jak dla mnie.
stasiowski121

03 Wrz 2009, 19:43

Dzięki! a słyszałem że bmw ma wady ze skrzynią automatyczną czy to prawda? i proszę o dalsze wypowiedzi:)
maciex123
Nowicjusz

03 Wrz 2009, 19:50

Nie ja miałem kilka egzemplarzy i w żadnym nie było problemów ze skrzynią
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Wrz 2009, 20:01

Dobra już wiem co i jak z tą skrzynią:) a teraz jak by porównać bmw 530d a audi a5 3.0tdi bo ceny widzę że podobne a auto niby nie praktyczne ale w zupełności takie by mi wystaryczło:) dzięki!
maciex123
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czwarta generacja ikony RS: nowe Audi RS 6 Avant
    25 lat linii RS, 25 lat wysokowydajnych Audi kombi. Prezentując nowe Audi RS 6, Audi Sport otwiera nowy rozdział w historii usportowionego Avanta. Jeszcze więcej mocy w połączeniu ze zwiększoną dzięki systemowi mild hybrid ...

03 Wrz 2009, 20:34

Dokładnie skrzynia w Audi jest strasznie wolna i naprawdę mocno trzeba wcisnąć pedał gazu , żeby zredukowała bieg . No to jest największą wadą Audi . W BMW skrzynia jest super fajnie zmienia biegi , silnik cichutki przy większych prędkościach . BMW bije na głowę Audi
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Wrz 2009, 21:28

Nie rozumiem jednego piter bo avatar masz z audi a zachwalasz bardziej bmw :) heh
A audi a5 to w manualu raczej ale mam pytanie czy ktoś testował ten samochód lub ma go na codzien? niech sie wypowie! :)
maciex123
Nowicjusz

03 Wrz 2009, 22:39

avatar po prostu mi się podobał , a ja Ci mówię jak jest . Moim zdaniem Audi A6 ma do niczego skrzynie biegów , poza tym komfort też jest fajny , cicho w aucie itp. Widzisz avatar Audi , chwalę BMW , a obecnie jeżdżę Mercedesem E320 CDI , a myślałeś o merasiu ??? Wypowiadam się bo miałem po kilka egzemplarzy tych aut i mam mniej więcej porównanie
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Wrz 2009, 23:05

A nie wolałbyś Audi S6 5,2 FSI?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Wrz 2009, 14:44

kierownica od bmw e63 [link do oferty na Allegro wygasł] chciałbym ją włożyć do e60 530d tylko czy dało by się podłączyć łopatki? i jaka cena by tego była? chodzi oto żeby działały! zdecydowałem się na bmw dlatego pytam:) dzisiaj jadę po zakup!
maciex123
Nowicjusz