Nierówna praca silnika po rozgrzaniu

16 Mar 2011, 20:46

Witam serdecznie mam duży problem z mieciem po rozgrzaniu do temp. 50-60 stopni silnik zaczyna nierówno pracować wymieniłem już zaworek ciśnienia paliwa, sprawdzone zostały wtryskiwacze a silnik dalej nie pracuje jak powinien :evil: . zaraz po odpaleniu kiedy jest jeszcze zimny chodzi równiutko jak zegarek nie mam pojęcia co dalej z tym zrobić :roll: podłączenie do komputera nic nie wskórało

z góry dzięki:) pozdr
PICEK
Nowicjusz

Miejscowość: Wielanowo

16 Mar 2011, 21:06

Mercedesa szkoda podłączać pod jakiś fejs z alledrogo.
Sprawdź na oscyloskopie jak się zmienia wraz z temperaturą sygnał z czujników położenia.
andrzej_124
Stały forumowicz

17 Mar 2011, 21:46

dzięki za odp
mam jeszcze jedno zapytanie gdyż powiedziano mi że problem ten może być związany z czujnikiem temp. silnika bądź wody. jeden znalazłem przy termostacie ale on podaje tylko temp. na zegar i co najgorsze nie mogę znaleźć drugiego :roll: a najbardziej ciekawi mnie miejsce w którym znajduje się czujnik od temp silnika :?: :shock:
PICEK
Nowicjusz

Miejscowość: Wielanowo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...
    BMW 1602 Electric (1972) - samochód elektryczny
    Począwszy od 1969 r. BMW skonstruowało dwa eksperymentalne pojazdy na podstawie BMW serii 02 w celu przetestowania właściwości napędu elektrycznego w praktyce. Funkcję manualnej skrzyni biegów przejął silnik bocznikowy ...