29 Maj 2013, 19:14
rowniez walcze z tym problemem po wymianie sondy lambda autko chodzilo sztywniej ale po okresie 1,5 tyg zaczely sie problemy kto wie czy nie wina jest sterownik silnika on moze oddzialywac nawet na instalacje lpg chyba czego pewien nie jestem staram sie logicznie podejsc.
u mnie auto lata dobrze lecz sie dlawi czasem (nie jest to staly efekt, potrafi miec napady) lapie nierowna prace silnika w trakcie jazdy przejawia sie to zduszaniem ja mu wtedy od razu gaz do dechy, po 2 sek odblokowuje i wgniata w siedzenie jakbym bolidem jechal, na postoju zas popracuje to czasami potrafi rowniez zaczac nierowno pracowac co da sie wyczuc drzeniem auta tzn. co 2 sek tak jakby czestowano silnik pradem poszarpuje i przy rurze wydechowej z tylu nierowno pluje. ta akcja tak samo na lpg jak i benzynie z tym ze na lpg jest to latwiej wychwycic bo czuc 2 razy mocniej anomalie, mimo wszystko przyczyna raczej wspolna pod kompem pokazalo tylko sonde lambda i otwarty jakis wtrysk paliwa ale z tym bledem jezdzilem normalnie na gazie wiec tymczasowo go olewam.
mam wyciety katalizator ale on poza ekologia i malym wzmocnieniem sily auta nic nie daje chyba, zamierzam zalozyc strumiennice.
mysle ze precyzyjnie przedstawilem problem ktory ma tez kolega z tym ze u mnie brak podskoku obrotow silnika