Nieszczelny układ Audi A4 B7

22 Lip 2024, 18:04

Witam wszystkich serdecznie,

Jako, że przeglądnąłem wszystkie podobne posty w temacie jaki mnie interesuje i nie znalazłem jako tako odpowiedzi. Pozwoliłem sobie założyć nowy temat.

Problem występuje w samochodzie Audi A4 B7 silnik 1.9 TDI z 2007 r Avant. Podczas jazdy mimo wyłączonego nawiewu z kratek mocno dmucha powietrzem. Wiem, że podczas jazdy może być delikatnie wyczuwalny powiew z kratki jednak tutaj wygląda to tak jakby włączył się nawiew. Klimatyzacja chłodzi bez problemu, grzanie również działa, problemem jest tylko to, że nawet przy wyłączonym nawiewie dalej dmucha. Gdy samochód stoi nie jest w ruchu problem nie występuje.

Dodam tylko, że problem występuje od jakiegoś miesiąca wcześniej było wszystko w porządku nawet podczas jazdy nie było czuć, że cokolwiek wiało. Co więcej mogę dodać serwis klimatyzacji robiony na bieżąco, nowa pompa klimatyzacji ( wcześniejsza wysiadła przy upale ). Samochód garażowany i zadbany. Co może być przyczyną takiej nieszczelności ?
DaniBi123
Obserwowany

24 Lip 2024, 13:08

A jak włączysz obieg zamknięty to dalej tak samo dmucha? Sprawdzałeś zmieniając kierunek nawiewu czy tu nic się nie zmienia?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Proace City
    Toyota Proace City jest zupełną nowością w ofercie Toyoty. Nowy model dołączył w 2019 roku do większego Proace i powiększa gamę dostawczaków Toyoty. Samochód opracowano z myślą o użytkownikach potrzebujących ...