mike12 napisał(a):że to wina tego co wykonywał lewoskręt
Wszystko i na temat. To nie podlega żadnej dyskusji
mike12 napisał(a):chciałem dzwonić po policję
mike12 napisał(a):a teraz zaczyna kombinować
I właśnie dlatego ZA KAŻDYM RAZEM nalezy wzywać policje. Polskie społeczeństwo jest od zawsze nauczone kombinowania, byle tylko było mnie dobrze, z reszta się nie liczy. ZAWSZE wzywać policję - od tego są.
Co do problemu - moja propozycja jest taka - pójść na policję ( i to jak najszybciej ) i opowiedzieć o całym zdarzeniu ( przebiegu stłuczki _ oraz o tym, że winny zaczyna wydzwaniać i kombinować. Jak masz dane pozostałych dwóch kierowców ( łącznie z numerami rejestracyjnymi ) to też weź ze sobą, bo z pewnością policja będzie te dane chciała. Zapewne skontaktują się z tym kierowcą, któremu sprawca wymusił pierwszeństwo i poproszą o opis przebiegu kolizji. Dobrze by też było, jakbyś miał zdjęcia uszkodzonych pojazdów, a przynajmniej swoje uszkodzenia, które będą wskazywały na przebieg kolizji.
To jest chyba najlepszy pomysł. Tamten, jak ty się nie zgodzisz na jego prośbę może zacząć kombinować z tym trzecim, żeby zrobić tak, że to twoja wina. Idz jak najszybciej na policję i wszystko opowiedz. A następnym razem wzywaj policje - nawet jak inni nie będa chcieli.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...