Nietypowe pytanie o skuter śnieżny z siln. diesla - problem

17 Sty 2009, 14:06

Przepraszam, że tutaj pytam, ale fora o skuterach śnieżnych są takie ubogie, ze nawet nie chciałm tam pytać.

Ostatnio pożyczyłem od znajomego skuter śnieżny z silnikiem diesla. Przejechałem jakieś 300m i zgasł. Brakło paliwa. Wlałem do baku trochę oleju napędowego i próbowałem go odpalić dobre pół godziny i nic. Odpala się go w taki sposób, jak piłę łańcuchową - pociągając za linkę.
Pomoże mi ktoś zdiagnozować usterkę? W ogóle nie znam się na silnikach diesla. Co trzeba sprawdzić? POMOCY! :(
skitmen
Nowicjusz

• 17 Sty 2009, 15:17

odpowietrzyć system paliwowy
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

17 Sty 2009, 15:43

a jest na to jakiś łatwy sposób? tzn... standardowy?
    skitmen
    Nowicjusz

17 Sty 2009, 18:01

gdyby to było auto to dokopalbym sie do pompy wtryskowej i odkrecil waz ktory zasila ja w olej napedowy. Nastepnie zalal bym ja olejem napedowym az po brzegi otworu a nastepnie przykrecil wezyk. Potem to juz tylko dobrze naladowany akumulator i probowac
    evilman
    Nowicjusz

18 Sty 2009, 10:13

a jeszcze prostszym sposóbem jest przysnąc samostartu do kolektora ssacego
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Nowa Toyota Hilux GR Sport debiutuje w RPA
      Na rynek Republiki Południowej Afryki wchodzi limitowana edycja Hiluxa, firmowana przez Toyota Gazoo Racing, sportowe ramię Toyoty. Pick-up Hilux GR Sport otrzymuje trenowe wyposażenie i profesjonalne oklejenia Gazoo Racing, ...