Nietypowo, dla odważnych 25-30k.

02 Wrz 2012, 22:13

Drodzy forumowicze, mam do was jak dla mnie ciężkie pytanie, wy pewnie podsuniecie mi masę odpowiedzi, ale do sedna. Powiedzmy, że niedługo prawdopodobnie będę dysponował kwotą około 25-30 tys. zł. Mam w planach zakupić za tą kwotę jakiś pojazd dający radość z jazdy. Dotychczas tak dłużej jeździłem Espero z silnikiem 1.8 90km, Rio III 1.5 CRDi 110 km. Obydwa autka sprawiły mi bardzo dużo radości, ale teraz chciałem spróbować z czymś innym. Priorytetem co do tego jakie autko chcę zakupić jest napęd na tył (podobno więcej frajdy, a tego oczekuje) poza tym chciałbym, żeby autko miało 4 drzwi, mogą być 2 drzwi, ale koniecznie miejsce na 4-5 osób. I jeszcze jedno proszę o nie polecanie mi niemieckich pojazdów (BMW, Mercedes, Opel Opega itp. odpadają!)

Póki co jedyny kandydat jakiego udało mi się ustrzelić do takiej jazdy jest mazda rx-8, ale w sumie to nic o tym aucie nie wiem (jeśli ktoś ma to proszę o opinie) i czekam na ew. wasze propozycje co do tego czym można by dobrze pojeździć.
fork
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Kia Rio III 1.5 CRDi 110km

03 Wrz 2012, 07:40

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ten nawet niedaleko Ciebie jest.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Wrz 2012, 08:31

Ogólnie to rozglądnąłem się już w Japończykach i jest tam kilka ciekawych propozycji.
A czy jest coś ze starych Amerykańskich Muscle car-ów godnego uwagi?
fork
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Kia Rio III 1.5 CRDi 110km

03 Wrz 2012, 12:25

Fork

wątpię żebyś w tych pieniądzach znalazł coś porządnego jeżeli chodzi o muscle.
czaka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1995

03 Wrz 2012, 12:29

Może coś znajdzie ale większość egzemplarzy będzie wymagała remontu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Wrz 2012, 12:57

Barol o to właśnie chodzi, że ten remont może byt ciut za drogi. Ale popytać warto, najlepiej na forach poświęconych oldtimerom, w sumie nawet tutaj jest przecież taki dział. Zresztą kupić nawet w niezłym stanie to nie taki problem, gorzej z utrzymaniem i ew. wymianą części, bo to jest bardzo drogie hobby (jeżeli mówimy o amerykańskich oldtimerach).
czaka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1995

03 Wrz 2012, 23:39

Jest jeszcze Porsche ale o jego utrzymaniu już sie nie wypowiem..
Barol
Awatar użytkownika