Witam, obecnie posiadam VW Golfa IV 1998r 1.4 16V z gazem. Niestety czas silnika w tym samochodzie dobiegł końca. Poza tym ktoś bardzo `miły` porysował mi cały samochód do okoła. W zaistniałej sytuacji malowanie to koszt ok.3 tyś zł + silnik kolejne 2 tyś zł jest to już dość stary samochód dlatego zastanawiam się czy jest sens ładować w niego tyle kasy. Przypuszczalnie kwota w takim stanie jaką za niego dostane oscyluje w granicach 6,5-6 tyś. Wolne środki jakie posiadam to ok.2-3 tyś
Teraz konkretnie moje pytanie: Czy bardziej opłaca się go remontować czy sprzedać i kupić coś innego. Jeżeli chodzi odrugą opcje tzn. kupno czegoś innego to co konkretnego w granicach 10 tyś dostane.
Głównymi kryteriami jakimi kieruję się przy ewentualnym poszukiwaniu samochodu to rocznik nie starszy niż 2002, gaz lub oszczędny diesel oraz klima+elektryka. Jedynym samochodem który spełnia te kryteria jest alfa 156 lecz nie cieszy się ona zbyt dobrą opinią w którą `lekko` nie wierze.
Prosił bym o poddanie pomysłu lub państwa zdanie `co robić, co kupić`
Dzięki za szybką reakcję. Fiat, ciekawa propozycja ale jeżeli miałbym iśc w tym kierunku to wolał bym poczekać 1-2 miesiące, doskładać do Grande Punto z początku produkcji.
A cos z tego? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] - autko bardzo tanie w utrzymaniu.
Lupoi Clio stanowczo zamałe. Nad Focusem się zastanawiałem jedyne co by mnie zastanawiało to rdza która lubi fordy. Megane jak dla mnie świetny samochód, często jeżdżę Scenicem. jednak Megane II wydaje mi się świerzszym samochodem + znajomy mógłby mi w sprowadzić w miare ogarnięty egzemplarz z Niemczech
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Rekordowy rok w czeskich fabrykach Skody W 2019 roku ŠKODA po raz pierwszy w historii wyprodukowała ponad 900 tys. pojazdów w swoich fabrykach w Mladá Boleslav i Kvasinach. Wysoki wynik jest zasługą wzrostu produkcji o 2,25 proc. w porównaniu ...
Jeżeli nie wychodzisz z założenia, że tylko VW jest dobre, a wszystko inne to dziady to ja również skupiłbym się na Megane.
Różnica między pierwszą, a drugą generacją pod względem świeżości jest dość spora, nie da się tego ukryć, aczkolwiek Megane I także jest całkiem przyjemne. Ponadto silniki i elektronika I generacji, szczególnie z końca produkcji jest raczej mniej zawodna niż ta z początku produkcji II generacji.
Popatrz na Opla Vectre b lub Astre G z silnikami 20 Dti 100KM Ale pamiętaj ze jezeli kupisz forda renault lub fiata to bedziesz miał potem problem ze sprzedaża tego auta ponieważ polacy kochaja VW
Fakt motor 1.4 nie jest dobrym wyborem, ale na-pewno lepszym niz 1.6 ja na Twoim miescu zrobil bym remont silnika (pierscenie, uszczelniacze) i dalej bym latał VW a te wszystkie auta na "F" to sobie podaruj
a to sie nie tylko tyczy aut z pod znaku VW!!! wszystko sie kreci ile się da. przelec alegro i zobacz wszystko przed 200tkm. czy to diesel czy benzyna, rocznik tez nie ma znaczenia. wazne ze ma 190tkm.także nie wymyślał ze tylko vw.
Ale VW najwyraźniej gorzej znoszą duże przebiegi niż auta na F i stąd taka a nie inna opinia bo rzeczywiście oszuści kręcą wszystko. A myślałem, że tacy ludzie już nie udzielają się na forach motoryzacyjnych
Kupisz samochód na "F" to przynajmniej będziesz miał pewność że nie będzie zajechane bo nie ma za wiele maniaków francuzów :> większość wielbi niemce .
Nie widzę związku. Poza tym jeśli kupujesz francuza to tylko krajowego. Właśnie przez to, że nie są tak poważane jak niemieckie wymóg rynku jest taki, że muszą być tańsze(co prawda Ople i Fordy zazwyczaj kosztują mniej ale VW więcej) a na zachodzie skąd są sprowadzane kosztują tyle samo co VW i inne marki z podobnej półki więc sprowadza się najbardziej wyeksploatowane i najtańsze egzemplarze, w przypadku VW ceny są takie, że trafia na rynek więcej aut w dobrym stanie bo cena rynkowa w Polsce jest taka, że jest to możliwe. W przypadku francuza nikt Ci nie sprowadzi dobrego egzemplarza bo to jest zupełnie nieopłacalne z ekonomicznego punktu widzenia stąd np. wysyp aut sprowadzonych z Francji kupowanych za grosze bo maja adnotację, że z powodu poważnych wypadków nie mogą poruszać się po drogach.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.