Niewidzialna stopa wciskająca pedał gazu w OMEDZE

07 Lis 2011, 16:14

Miałem opla omegę rok 1996 benzyna. Pewnego dnia pozostawiłem ją na włączonym silniku i wyszedłem otworzyć bramę a tu nagle moje auto zaczęło gazować. Obroty silnika podskoczyły do 2 tyś i jak by ktoś odpuścił gaz obroty spadały i za chwile to samo i tak kilka razy. Czy to wariował komputer? Przestraszyłem się tego i sprzedałem samochód bo pomyślałem że to może być komputer który kosztował majątek.

Jak myślicie co to mogło być?
Tomek potrzebuje naszej pomocy! Bez niej umrze
Pomóżmy Tomkowi.Podarujmy mu płuca
MotoMaxx
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrosław
Auto: Audi, Opel, VW

07 Lis 2011, 16:22

Zwarcie w ktorejs wiazce przewodow lub nieszczelny dolot, ew. silnik krokowy, ale raczej jedno z 2-ch pierwszych.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

07 Lis 2011, 16:25

Silnik krokowy był czyszczony więc może to drugie? zwarcie na wiązce, tylko której?
MotoMaxx
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Lis 2011, 17:03

No ale chcesz szukac usterki w aucie ktorego juz nie masz? Przepustnice jak Omega B ma sterowana przez ECU, to moglo nawet ja otwierac nie potrzebnie, albo za duzo paliwa czasami podawac.
Czimi
Stały forumowicz

07 Lis 2011, 17:06

Auta nie mam już ale ma je mój kolega.
MotoMaxx
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Lis 2011, 17:08

No to sprawdzasz pierw dolot czy jest szczelny, a potem wszystkie wiazki przewodow.
Przepustnice warto tez wyczyscic, bo moze do konca nie odbija.
Czimi
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Honda HR-V - kompaktowy SUV
    Consumer Reports przetestował kompaktowego SUV-a Hondy z niedostępnym w Polsce benzynowym silnikiem 1,8 l. Tak skonfigurowane auto uzyskało średni wynik 29 mpg. W miejskich warunkach było to 20 mpg, zaś na szybkiej trasie ...