Niewidzialna Wycieraczka K2 Vizio Pro

03 Mar 2020, 10:01

Cześć! Jestem nowy na forum i chciałbym się podzielić swoim testem. Ostatnio zacząłem testować chemię samochodową i trafiłem na tzw. "Niewidzialne wycieraczki". Chyba coś głośny temat teraz. :D Mój wybór padł na K2 ponieważ wypuścili teraz jako nowość i w internecie są ciekawe opinie na temat działania. Więc jestem po miesiącu testów.
Jak ktoś robi dalekie trasy, to jest na pewno przydatna rzecz. Faktycznie nie korzystam z wycieraczek tak często jak dotychczas, a jak widać za oknem pogoda nam nie dopisuje. :P W mieście sprawdza się też, lecz potrzeba bardziej intensywnego deszczu, żeby zobaczyć efekt. U mnie działa w okolicach 50 km/h. Myślę, że takie cuś jest ciekawą alternatywą do zwykłych wycieraczek, bo kosztuje niewiele a serio sprawdza się mega. Na temat trwałości niestety się nie wypowiem, bo produkt jest nowy.
W linku podaję video z działania k2 vizio pro :P

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Power5
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

03 Mar 2020, 12:04

Rewelacji tu nie widzę na filmiku krople na szybie zachowują się jak przy innych takich samych środkach które kupisz taniej :) Testowałem różne niewidzialne wycieraczki w cenie do około 50zł i różnice są niezauważalne więc najlepiej sobie kupić te tańsze bo najważniejsza jest tu aplikacja nie raz za np. trzy razy w niewielkich odstępach czasu. Wtedy najlepiej się sprawdza. Dodatkowo powinno się ponownie zaaplikować taką niewidzialną wycieraczkę po każdym myciu samochodu (najrzadziej raz w miesiącu) Wtedy efekt utrzymuje się długo.

Ja ostatnio jechałem przy sporej ulewie na drodze ekspresowej z prędkością około 80km/h bo naprawdę mocno padało i miałem wyłączone wycieraczki bo woda ładnie spływała i nie ograniczała widoczności. Inne samochody widziałem że często miały maksymalną prędkość wycieraczek ustawioną :)

Fakt jest taki że niewidzialne wycieraczki pomagają i poprawiają widoczność na drodze w czasie opadów.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Mar 2020, 12:16

To się zgadza, jednakże w wielu opiniach niewidzialnych wycieraczek, ludzie komentują, że utrzymuję się rok itd. Tego jestem najbardziej ciekaw czy to faktycznie jest prawda. A najważniejsze, co można uzyskać z tego produktu, to poprawa widoczności, a co za tym idzie bezpieczeństwo. :D Są lepsze i są gorsze produkty. Jeżeli chodzi o nakładanie to z k2 nie ma najmniejszego problemu z tym. Po opiniach innych użytkowników to są takie, które nakłada się tragicznie, a jeszcze gorzej działają. :ok:
Power5
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

05 Mar 2020, 12:04

Power5 napisał(a):ludzie komentują, że utrzymuję się rok itd. Tego jestem najbardziej ciekaw czy to faktycznie jest prawda.
Wszystko zależy od tego jak często pada deszcz i używasz wycieraczek itd. Rok to przesada bo przy normalnych warunkach eksploatacji w naszym kraju żadna niewidzialna wycieraczka nie wytrzyma tyle. Trzeba aplikację powtarzać sam to sprawdzałem.

Power5 napisał(a):to poprawa widoczności, a co za tym idzie bezpieczeństwo.
To jest fakt i na pewno dlatego warto poświęcić chwilę i nałożyć sobie taki preparat na szybę.

Power5 napisał(a):Po opiniach innych użytkowników to są takie, które nakłada się tragicznie, a jeszcze gorzej działają
Trzeba pamiętać że szyba musi być bardzo dobrze wyczyszczona i odtłuszczona żeby nałożyć taki preparat prawidłowo. Do tego trzeba robić to w odpowiednich warunkach czyli np. nie na słońcu.

Ja u siebie mam niewidzialną wycieraczkę nałożoną na szyby przednie od środka :) mniej parują i brudzą się tu praktycznie długo efekt się utrzymuje szczególnie na przedniej szybie bo jej nie dotykamy lub bardzo rzadko to robimy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fałszywe poczucie bezpieczeństwa
    Pieszy wchodząc na oznaczone pasami przejście często zyskuje fałszywe poczucie bezpieczeństwa. Jak gdyby fakt, że w tym miejscu ma pierwszeństwo, chronił go przed zagrożeniem. W rzeczywistości na przejściach dla pieszych ...