Niewidzialna Wycieraczka K2 Vizio Pro

03 Mar 2020, 09:01

Cześć! Jestem nowy na forum i chciałbym się podzielić swoim testem. Ostatnio zacząłem testować chemię samochodową i trafiłem na tzw. "Niewidzialne wycieraczki". Chyba coś głośny temat teraz. :D Mój wybór padł na K2 ponieważ wypuścili teraz jako nowość i w internecie są ciekawe opinie na temat działania. Więc jestem po miesiącu testów.
Jak ktoś robi dalekie trasy, to jest na pewno przydatna rzecz. Faktycznie nie korzystam z wycieraczek tak często jak dotychczas, a jak widać za oknem pogoda nam nie dopisuje. :P W mieście sprawdza się też, lecz potrzeba bardziej intensywnego deszczu, żeby zobaczyć efekt. U mnie działa w okolicach 50 km/h. Myślę, że takie cuś jest ciekawą alternatywą do zwykłych wycieraczek, bo kosztuje niewiele a serio sprawdza się mega. Na temat trwałości niestety się nie wypowiem, bo produkt jest nowy.
W linku podaję video z działania k2 vizio pro :P

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Power5
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

03 Mar 2020, 11:04

Rewelacji tu nie widzę na filmiku krople na szybie zachowują się jak przy innych takich samych środkach które kupisz taniej :) Testowałem różne niewidzialne wycieraczki w cenie do około 50zł i różnice są niezauważalne więc najlepiej sobie kupić te tańsze bo najważniejsza jest tu aplikacja nie raz za np. trzy razy w niewielkich odstępach czasu. Wtedy najlepiej się sprawdza. Dodatkowo powinno się ponownie zaaplikować taką niewidzialną wycieraczkę po każdym myciu samochodu (najrzadziej raz w miesiącu) Wtedy efekt utrzymuje się długo.

Ja ostatnio jechałem przy sporej ulewie na drodze ekspresowej z prędkością około 80km/h bo naprawdę mocno padało i miałem wyłączone wycieraczki bo woda ładnie spływała i nie ograniczała widoczności. Inne samochody widziałem że często miały maksymalną prędkość wycieraczek ustawioną :)

Fakt jest taki że niewidzialne wycieraczki pomagają i poprawiają widoczność na drodze w czasie opadów.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Mar 2020, 11:16

To się zgadza, jednakże w wielu opiniach niewidzialnych wycieraczek, ludzie komentują, że utrzymuję się rok itd. Tego jestem najbardziej ciekaw czy to faktycznie jest prawda. A najważniejsze, co można uzyskać z tego produktu, to poprawa widoczności, a co za tym idzie bezpieczeństwo. :D Są lepsze i są gorsze produkty. Jeżeli chodzi o nakładanie to z k2 nie ma najmniejszego problemu z tym. Po opiniach innych użytkowników to są takie, które nakłada się tragicznie, a jeszcze gorzej działają. :ok:
Power5
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

05 Mar 2020, 11:04

Power5 napisał(a):ludzie komentują, że utrzymuję się rok itd. Tego jestem najbardziej ciekaw czy to faktycznie jest prawda.
Wszystko zależy od tego jak często pada deszcz i używasz wycieraczek itd. Rok to przesada bo przy normalnych warunkach eksploatacji w naszym kraju żadna niewidzialna wycieraczka nie wytrzyma tyle. Trzeba aplikację powtarzać sam to sprawdzałem.

Power5 napisał(a):to poprawa widoczności, a co za tym idzie bezpieczeństwo.
To jest fakt i na pewno dlatego warto poświęcić chwilę i nałożyć sobie taki preparat na szybę.

Power5 napisał(a):Po opiniach innych użytkowników to są takie, które nakłada się tragicznie, a jeszcze gorzej działają
Trzeba pamiętać że szyba musi być bardzo dobrze wyczyszczona i odtłuszczona żeby nałożyć taki preparat prawidłowo. Do tego trzeba robić to w odpowiednich warunkach czyli np. nie na słońcu.

Ja u siebie mam niewidzialną wycieraczkę nałożoną na szyby przednie od środka :) mniej parują i brudzą się tu praktycznie długo efekt się utrzymuje szczególnie na przedniej szybie bo jej nie dotykamy lub bardzo rzadko to robimy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...