Niewielki silnik w gazie do 8000zl

22 Lis 2013, 12:26

Witam poszukuje samochodu z niewielkim silnikiem o pojemności około 1,6 w gazie. Auto ma być nie za małe, narazie jezdziłbym nim sam z dziewczyna, ale kto wie(kombi tez wchodzi w gre). do 8000zl. W tej cenie szukałem astry II, mondeo II. I natrafiłem na ogłoszenie Kia Shuma II 1,6 w gazie. Co o niej myślicie?. Raczej nie jestem fanem wypierdzianych golfow.Jezdził bym nią głównie po mieście i jeden tydzien na miesiac 60km dziennie do pracy. Wiec nie odstrasza mnie koreaniec. Miał ktoś doczynienia z tym autem - [link do Tablica wygasł]

Pozdrawiam
sojero
Obserwowany

Auto: fiat

22 Lis 2013, 12:39

Moze byc dobra ta kia przejedz sie i zobacz ja.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

22 Lis 2013, 13:55

Dzwoń, pytaj - zobaczysz czy sprzedawca ma coś do ukrycia, bo z opisu wydaje się, że nie. Jeśli będziesz miał pozytywne przeczucia to jedź - życzę powodzenia :piwo:
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

22 Lis 2013, 16:45

Mondeo kiepsko znosi gaz. Astra? Dobry wybór, za 8k znajdziesz rocznik 98-00 z dobrym silnikiem 1.6 8v
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Lis 2013, 23:25

Przyjrzyjcie sie dokładnie przeciez ta Kia miała robiony przód jak i tył.
Za 8000zł kupisz inne ciekawe auta np Peugeot 306,406,Opel Astra II czy chocby Renault Laguna I.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

24 Lis 2013, 12:59

Mondeo faktycznie nieciekawie wygląda w opcji z instalacją lpg,jeżeli już to lepiej na tym wyjdziesz rozglądając się za Astrą. Laguna I też fajna propozycja i mało awaryjna w stosunku do swojej nowszej wersji:)
Laserwash
Początkujący

Auto: M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nasz wiek, doświadczenie i bezpieczeństwo na drodze
    Możliwość swobodnego poruszania jest fundamentem wolności i niezależności. Od najmłodszych lat szukamy rozwiązań, które zwiększają naszą mobilność. Na początku uczymy się poruszania i korzystania z dostępnych środków ...
    Crossover Mitsubishi ASX po face liftingu
    W polskich salonach spod znaku Trzech Diamentów zadebiutował właśnie znany i ceniony przez klientów crossover Mitsubishi ASX po face liftingu. W odświeżonym Mitsubishi ASX 2013 unowocześniono przód, tył ...