Niewielkie auto do 6000 zł

11 Lip 2016, 18:48

Witam,
rozglądam się za autem, a że mam teraz sporo wolnego czasu będę miał możliwość pojeżdżenia i pooglądania wreszcie czegoś na żywo, stąd temat, żeby ewidentny szrot od razu odrzucić i się nie fatygować :)
Czas na konkrety!
Budżet W temacie wpisałem 6000 i w takiej kwocie najchętniej bym się zmieścił, chociaż patrzę też na auta do 11-12k, jakby trafiło się coś naprawdę fajnego jestem w stanie tyle rpzeznaczyć.

Rejon W zasadzie to najlepiej w odległości 50km od Sandomierza, czyli po prawdzie rejon po części woj. Świętokrzyskiego, Podkarpackiego, Lubelskiego...

Użytkowanie Głównie niedługa trasa. 30km do i 30km z pracy (w mieście raptem może 3 km z tych 30). Rocznie pewnie jakieś 18 tys.

Własne potrzeby Najchętniej przygarnąłbym samochód niewielki, jestem niedoświadczonym kierowcą i łatwiej mi się manewruje samochodem mniejszym, choć nie musi to być Fiat SC :) Raczej odrzucam sedany, na pewno odrzucam kombi. Niemal obowiązkowo auto musi mieć już zainstalowaną instalację gazową, w tym przedziale cenowym raczej mija się z celem instalowanie na własną rękę do auta za 3,5-4k.
Dobrze gdyby auto miało klimatyzację i było w miarę oszczędne.
Auta na które głównie zwracałem uwagę to Honda Civic VI (głównie te fastback, bo HB to same ulepy jakieś a jak w przyzwoitym stanie to 8k) Opel Astra II, Mitsubishi Colt (zwłaszcza te 1.6 ale ich tyle co na lekarstwo). W tym wyższym przedziale cenowym patrzyłem na Honde Civic VII (choć ta przed liftem jest tak strasznie paskudna :D), Toyota corolla, Audi A3.

Jak coś przyjdzie mi jeszcze na myśl to dopiszę. Póki co jedna oferta która mnie zaciekawiła:
1. [link do oferty na Olx wygasł]
Gatz
Nowicjusz

Auto: Nie mam

12 Lip 2016, 00:48

Dość ładny ten Accent ale lewy tył był chyba malowany.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lip 2016, 18:51

No właśnie lewy tył wyglądał mi nieco ciemniej ale ja kiepsko sobie radzę z małymi różnicami w odcieniach :P Prawy natomiast się łuszczy, tak jakby też robiony i to kiepsko, bo to chyba nie jest normalne żeby bezbarwny na drzwiach tak złaził. Warto oglądać czy odpuścić, bo widzę, że sprzedający bump'ował ogłoszenie?
Gatz
Nowicjusz

26 Lip 2016, 07:38

Ten łuszczący się bezbarwny lakier się zdarza (taki ekologiczny lakier się trafił)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

27 Lip 2016, 11:27

Obejrzyj ale dopytaj sprzedającego czy wie co się działo z tym tyłem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Sie 2016, 12:36

Z Hyundaiem nie wypaliło, więc dalej się rozglądam za autem. Co można powiedzie o tym?:
[link do oferty na Olx wygasł]

Cena nieco wysoka ale to w sumie końcówka produkcji. Dla mnie wygląda świetnie ale oceńcie :) Niepokoją mnie te "VTEC" nad kierunkowskazami (chyba, że to nalepki), te 90 konnne silniki w Civicu to VTEC ?
Gatz
Nowicjusz

29 Sie 2016, 13:30

Zdjęcia są tak beznadziejne, że nic na nich nie widać
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

29 Sie 2016, 23:56

Przecież widać że to złom.. nie dość że walony w przód i tył to jeszcze milion różnych odcieni lakieru.. wart co najwyżej 3000zł..
Barol
Awatar użytkownika

30 Sie 2016, 09:00

Barol napisał(a):Przecież widać że to złom.. nie dość że walony w przód i tył to jeszcze milion różnych odcieni lakieru.. wart co najwyżej 3000zł..

Gdy wrzucałem to ogłoszenie, były inne zdjęcia i cena 6700, teraz 5900 :) Dzięki za odp.
Gatz
Nowicjusz

05 Wrz 2016, 18:31

Kolejne ogłoszenia z perełkami, może teraz coś ciekawszego znalazłem :lol:

Gatz
Nowicjusz

05 Wrz 2016, 18:41

Opel niby bezwypadkowy a jednak prawa strona ma kilka odcieni a lełon nawet fajny ale ten 1.6.
Kieł
Stały forumowicz

05 Wrz 2016, 18:55

Mi sie widział z prawej strony dwukolorowy ale jestem pół-daltonistą :unsure:
Teraz dopiero zauważyłem, że opelek ma korbkę, trochę bidnie jak XXI wiek. Co do Leona, ja nie oczekuję w żadnym razie demona prędkości... Chyba, że to jakaś tragedia, ten silnik.
Niby Leon 100 KM ma 11,3s do setki, taka Astra 75KM 14,5s.
Gatz
Nowicjusz

16 Wrz 2016, 19:24

Kolejny egzemplarz do oceny:
Gatz
Nowicjusz

16 Wrz 2016, 19:53

Dość ładnie się prezentuje warto obejrzeć :) Choć z tym nie braniem oleju to jak dla mnie bajeczka gdyż każde auto przerobione na LPG może brać olej. 8) Mój na zwykłej instalce chyba II generacji bierze ok. 0.5l/1000 km i to jest akurat normalne :) I dopytaj się czy ma udokumentowane te naprawy :)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel

16 Wrz 2016, 23:57

Auto od handlarza, więc w sumie wszystkiego się można spodziewać. Większość treści ogłoszenia stanowią teksty, jakie to auto jest super, jedyne w swoim rodzaju no i na deser parę bajeczek(bo np co 1.6 8v 75km ma wspólnego z dynamiką?) tak dla lepszej prezentacji :) Zobaczyć można, ale wskazana jest duża ostrożność w tym wypadku.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI