Niezależne zniżki obu współwłaścicieli - jaki ubezpieczyciel?

14 Sie 2017, 16:22

Witam,

moja ciotka ostatnio ubezpieczała auto i podobno za dopłatą, przy kolizji którą spowoduje jej córka, nie polecą jej zniżki. Czy ona coś źle zrozumiała czy są takie możliwości? Ja mam taką sytuację, że mam auto z ojcem jako współwłaścicielem, ale chcę mieć zniżki niezależne od niego. Jest jakiś ubezpieczyciel który da mi opcję zachowania zniżek jeśli ojciec spowoduje kolizję?

Pozdrawiam
Iwan
Iwan
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

14 Sie 2017, 17:51

Iwan napisał(a):moja ciotka ostatnio ubezpieczała auto i podobno za dopłatą, przy kolizji którą spowoduje jej córka, nie polecą jej zniżki. Czy ona coś źle zrozumiała czy są takie możliwości?
Czytaj https://www.google.pl/search?site=&sour ... hHiQQpGcIk
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

16 Sie 2017, 10:25

Możesz wykupić ubezpieczenie zniżek, ale zazwyczaj jest tak - że ubezpieczenie to honoruje jedynie ubezpieczyciel, u którego wykupiłeś takie ubezpieczenie i tylko u niego nie stracisz zniżek. W innych ubezpieczalniach już tak.
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RC
    Rodzina sportowych samochodów Lexusa wkrótce powiększy się o nowe auto z otwartym dachem, czyli długo wyczekiwany model LC w wersji Convertible. A co z mniejszym Lexusem RC? W 2014 roku japońska marka zaprezentowała ...