17 Maj 2010, 00:39
DariuszSawicki,
Witam Panie Dariuszu!
Przepraszam, że odbiegam trochę od tematu ale mam problem i pilnie potrzebuje odpowiedzi.
Ja zakupiłem przez znajomego który jeździ do Niemiec właśnie Audi na włoskich papierach. Kupił je od Włocha niech się nazywa np.Catani, który mieszka w Niemczech, sprowadzający auta z Włoch.
Mam Umowę Kupna-sprzedaży między mną a tym Włochem Catanim oraz Certificato di Proprieta,Carta di Cirolazione. Opłaciłem akcyzę 16.04.2010r. no i od 19.04.br pojawił się problem w US ponieważ pani w tym urzędzie stwierdziła, że nie ma zgodności dokumentów, gdyż w dokumencie Certificato di Proprieta jako właściciel jest: firma AUTOLAGHI DI BARBERI E VEDANI SRL, a na mojej umowie kupna jest ten Włoch Catani. W Carta di Cirolazione jest wpisane przez notariat że samochód jest zdjęty z rejestrów na eksport do państw UE. W Certificato di Proprietma jest też zapis, że "pojazd został wyrejestrowany z powodu wyjazdu na eksport dn.30.03.2010r." Pani z US chciała umowę między firmą AUTOLAGHI a tym Włochem Catanim (sądzę że jest to tajemnica handlowa), bądź pieczątkę firmy Włocha Catani na mojej umowie K/S. Udało mi się zdobyć od niego umowę kupna z pieczątką ale pani z US stwierdziła że ta pieczątka nic nie zmienia bo nie ma na niej jego nrVat, On-Catani twierdzi, że ten samochód sprzedawał mi na umowie K/S jako osoba prywatna. Tracę już cierpliwość i nadzieję na pozytywne załatwienie tej sprawy. Proszę o odpowiedź czy można temu zaradzić i jak to powinno wyglądać?
Z poważaniem.
Janusz