Cześć !
Z racji tego, że niedługo zmieni się mój styl życia i otoczenie chciałbym zmienić także auto. Noszę się z tym już od wiosny ale nie mogę się na nic zdecydować i zawsze odkładałem decyzje na później. Ale teraz nadszedł czas. Na wiosnę chciałbym kupić nowy samochód.
Do tej pory jeździłem można powiedzieć niewiele. Często korzystałem z komunikacji miejskiej, a auto poza godzinami szczytu, wyjazdy, weekendy itp. Jednak za niedługi czas samochód będzie moim głównym środkiem transportu (zakładam, że będę robił dziennie ok. 80-100 km) więc moja Honda Civic V gen. ku mojemu niepocieszeniu musi iść w odstawkę.
Chciałbym poprosić abyście pomogli mi w wyborze auta. Cele i potrzeby są jasne:
1) bezawaryjne - to dla mnie jest podstawa. Auto to urządzenie, które ma działać sprawnie zawsze kiedy będę go potrzebował.
2) tanie w utrzymaniu - tanie części (chociaz w porownaniu z Honda chyba wszystko inne bedzie tanie
![Smile :)]()
) + LPG sekwencja.
3) bezpieczne
3) silnik benzyna, optymalnie byloby tak z 1.6 l
4) cena: max maxów to 20 tys.
5) wiem, ze za taka cene luksusów nie bedzie ale zeby w wyposażeniu była chociaz klimatyzacja
6) Rocznik mniej ważny ale żeby przebieg był nie za duzy jak na auto na swoje lata
7) auto dla dwóch osob takze moze byc 3 ale i 4-5 drzwiowy
Co do marki i wyglądu to dla mnie sprawa drugoplanowa jeśli auto będzie spełniało powyższe wymagania. Auta traktuje jak środek lokomocji. Chcę się tylko przemieszczać sprawnie i w w miarę komfortowych warunkach pojechać na wakacje albo do pracy.
Mam swoje propozycje nad którymi sie zastanawaiłem ale po całym misz-maszu chyba najbardziej sklanialbym sie ostatecznie do golfa 4.
No to chyba tyle. Z góry dzięki za pomoc i propozycje.
Pozdrawiam.