REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mam kilka starszych i są niezawodne, najwięcej ma octavia 2 z najgorszym silnikiem 1.9, ma 300 tyś a jedyną awaria jaka miałem to egr ale problem zażegnany na zawsze.szybki napisał(a):Niezawodne i tanie w eksploatacji ... 10cio letnie diesle
krymol016 napisał(a):podobno lubi rdzewieć ten model
szybki napisał(a):Niezawodne i tanie w eksploatacji ... 10cio letnie diesle
Trevor napisał(a):krymol016 napisał(a):podobno lubi rdzewieć ten model
że co?![]()
Zamiast Octavii poszukaj Golfa VI Variant, chociaż może kufer mniejszy ale wykończenie, wnętrze dużo lepsze i dobrze wyciszony.
Kao napisał(a):mam kilka starszych i są niezawodne, najwięcej ma octavia 2 z najgorszym silnikiem 1.9, ma 300 tyś a jedyną awaria jaka miałem to egr ale problem zażegnany na zawsze.
Co do Twoich wyborów
No serio to ma być dla porównania?szybki napisał(a):(boxer hdi)
Kao napisał(a):k do tego dołożysz wymysl technologii jak w jakims tfsi czy innym puretech lub vti od psa to juz tego nic nie przebije
Kao napisał(a):serio to ma być dla porównania?
Kao tylko nie uważasz na tą chwile że jest różnica "posiadam auto które znam " a "kupuje auto którego nie znam" więc czemu przez Was jest całkowicie pomijany fakt ryzyka wtopy. Tu nawet nie mówimy o tym czy ona wystąpi tylko kiedy wystąpi. Jedyną pociechą może być rozłożenie w czasie i przebiegu.
Do tego gdyby te naprawy diesli faktycznie były takie jak człowiek oczekiwał ale tak nie jest. Awarie często przy których mechanicy rozkładają ręce już nie wspomnę o historiach chociażby z wtryskiwaczami i ich gwarancją.
Ja rozumiem ktoś pisze że zdaje sobie sprawę z kosztów a i tak chce taką opcje ale co mamy ? Już w temacie ma być tanio i bezawaryjnie i kombi![]()
A potem dieselek hmmmnie czujecie pisma nosem czym się kończy bezawaryjny dieselek który ma być tani
Gain napisał(a):Swoją droga jak zwykły diesel jest taki drogi w eksploatacji to kto jeździ jakąś beemką 335d? albo Audi 3,0 tdi
Gain napisał(a):Przecież budżet to 35 tys zł, czyli auto dosyć świeże a nie jakiś stary rzęch, który faktycznie mógłby przysparzać problemów i się sypać.
Toyota Avensiskrymol016 napisał(a):podaj przykład tych niezawodnych, dobrze wykonanych, tanich w eksploatacji benzyn w kombi