Niezawodne ekonomiczne auto 10-12 tys.

30 Mar 2018, 09:30

Cześć :)
Nadszedł czas ponownie prosić Was o pomoc w wyborze auta. Poprzednio Wasze rady okazały się bardzo pomocne, dlatego też zwracam się do Was z pełnym zaufaniem :)
Budżet: 10-12 tys., choć wiadomo, że im taniej tym lepiej,
Rejon: Wrocław i okolice tak do 50 km,
Użytkowanie: Przebieg ok. 7-8 tys. km rocznie, głównie w mieście, sporadycznie dłuższe trasy 200-300 km,
Własne potrzeby: chciałabym auto klasy C, 5-drzwiowe, hatchback, z silnikiem benzynowym. Ważna jest dla mnie niezawodność, rozsądne spalanie i możliwe niskie koszty napraw. Co do wyposażenia nie mam specjalnych wymagań, ważne żeby była klimatyzacja. Póki co najbardziej podoba mi się Ford Focus, Toyota Corolla i Honda Civic, ale nie zamykam się na inne marki. Będę bardzo wdzięczna, jeśli pomożecie mi poszukać czegoś w mojej okolicy :)
Lolusl
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Mar 2018, 13:44

Zadbanego focusa z benzyniakiem do 12k troszkę się naszukasz, swoją drogą dla mnie 1.6 jest po prostu za slabe do tego auta.
Corolla i Civic to bardzo dobre wybory, gdzieś tam w granicach 12k powinny już się pojawiać astry h.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430 - prekursor serii F
    Był 2003 rok, w kalifornijskim Huntington Beach ekipa mechaników Rod Millen Special Vehicles przygotowywała pokazowy egzemplarz Lexusa IS do targów SEMA. Ostatecznie z warsztatu wyjechał sportowy sedan z V-ósemką ...