Niezawodne ładne auto

21 Kwi 2008, 21:51

a z kad jestes bo u mnie na osiedlu stoi HONDA PRELUDE na sprzedanie za ile nie wiem bo podany jest tylko tel. ale ladnie wyglada i widac ze jest zadbana,jesli chcesz to moge ci zalatwic nr. tel dowiesz sie co i jak aha ja jestem z dąbrowy górniczej woj.ślaskie
czesc jestem grzes
krree
Początkujący

Miejscowość: dąbrowa gónicza

22 Kwi 2008, 22:24

Hey, po namyśle ciągle zastanawiam się nad suprą... jeśli ma żreć tyle paliwa to trudno chce spełniać swoje marzenia. Najwyżej można gaz zamontować i stracić kilka koni z i tak sporej ilości.

Zastanawiam się nad tym modelem:
http://www.streetracing.pl/forum/index. ... opic=51456

na allegro jest on na aukcji:
[link do oferty na Allegro wygasł]

i okropnie mi się podoba bo ten zderzak dałbym do remontu, problem w tym że tak:
-nie wiem jak będzie się zachowywać kierownica po zmianie strony (bo była zmieniana) a słyszałem ze są z tym problemy,
-nie wiem ile warta jest ta supra ale jak dla mnie myślę że nie więcej jak 22 tysiące - proszę o ocenę tego auta i ewentualną wycenę
-jak to jest z awaryjnością w suprach, bo sam nie spotkałem się jeszcze z awaryjną toyotą która byłaby dobrze użytkowana... tzn. bez palenia gumy na każdych światłach itd...

wiem że auto w środku nie zachwyca i daleko mu do oryginalnej wersji...

no a gdyby kupować suprę z tej strony:
[link do oferty na Allegro wygasł]

- ile wyniósłby koszt przeniesienia kierownicy na lewą stronę? (nowa deska oryginalna) kto coś takiego w ogóle robi?:P a może lepiej nie babrać się w mechanikę i od razu szukać takiej co ma fabrycznie po lewej stronie...

zakres pieniężny nieco się zwiększył - do około 25 tysięcy ale to max już ze wszystkimi naprawami... czyli na sam samochód jakieś 23 tysiące (bo chce jeszcze dobry sprzęt grający - głośniki) + ewentualny gaz...
czekam na odpowiedź i pozdrawiam edi7777:)
edi7777
Nowicjusz

22 Kwi 2008, 23:16

Jeżeli nie zależy Ci na siedzeniach z tyłu to CRX 2 gen (piękny!) albo CRX Del Sol. Gorzej z trafieniem na egzemplarz bezwypadkowy, i niekatowany ale dla tego wyglądu też można zrobić wszystko. Niestety ja do CRX-a musiał bym wozić przyczepke dla znajomych xD Jak to Honda, jeżeli nie bedzie po przejściach to nie powinna sprawiać kłopotów, jeżeli zdecydował byś się na 2 Gen. to części z tego co wiem pasują z Civic 4gen bo to ta sama płyta podłogowa (jeżeli się myle to poprawić! :) )
Pozdr. ;)
vati
Nowicjusz

Miejscowość: Krk Nh!

22 Kwi 2008, 23:52

Nie rozumiem dlaczego odpadają ople i fordy.... :D ale ode mnie ford puma oraz fiat coupe
...Kiedy zapalisz silnik i usłyszysz ryk, wtedy dopiero poczujesz tą moc...
krzychu0073
Nowicjusz

24 Kwi 2008, 08:27

Hey, powiem tak autem chce jeździć do szkoły robiąc około 70km dziennie przez 6 lat, dlatego nie ma mowy o awaryjności a opli i fordów już tyle widziałem w różnych stanach technicznych i jak dla mnie starsze modele tych aut są nie do zaakceptowania. Myślę o czymś wschodnim jak honda, toyota, nissan albo mitsubishi...

upatrzyłem ładną suprę ale nie wiem jak można takie auto sprowadzić bo jest z Barcelony, nawet z podatkiem wyszłaby mnie dużo taniej niż w polsce...

link:
[link do AutoScout24 wygasł]

jeśli macie firmę która sprowadza takie auta z tamtego kraju to proszę o kontakt do nich...

a może ktoś widzi inną okazję?
zależy mi żeby miała silnik 250KM, najlepiej na gaz, skrzynia wszystko jedno ale jednak wolałbym ręczną... no i najlepiej wersja targa... ta to właśnie chyba taka bo pisze że szyberdach ma:P

pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

ps. co do hondki faktycznie ekstra auto ale jednak muszę mieć możliwość włożenia jeszcze 2 osób do auta lub przewiezienia czegoś na tylnym siedzeniu...
edi7777
Nowicjusz