REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki napisał(a):Na 100% przy budżecie 8k są idealną opcją... do tego będą super wyciszone
Offro napisał(a):Odrzuciłem samochody od BMW ze względu na niełatwe znalezienie zadbanego egzemplarza.
kirin88 napisał(a):Swoją odp. odnośnie diesli kierowałem do yeti65, który twierdzi, że diesel w tym budżecie to kłopoty. A to twierdzenie jak najbardziej błędne bo żywotnych starych tanich diesli nie brakuje.
Offro napisał(a):Myślę, że V6 odpadaj, nie są mi potrzebne takie silniki do spokojniej jazdy.
yeti65 napisał(a):Właśnie do spokojnej jazdy V6 są jak najbardziej odpowiednie,nie skreślaj ich tak od razu,skoro i tak mają być w gazie.Jeżeli będziesz miał do wyboru V6 w lepszym stanie to nie bierz gorszej 4-ki tylko ze względu na pojemność.A nieraz łatwiej znaleźć ładną 6-tkę niż 4-kę
Offro napisał(a):A co możesz powiedzieć o Peugeot 406? Który silnik lepszy, 1.8 czy 2.0? Jak z awaryjnością tego auta?
yeti65 napisał(a):W gazie mają być, ale sam wspominałeś, że koszta części i napraw są automatycznie większe, niż w przypadku rzędowej czwórki. Mi tam osobiście świadomość 163 KM pod maską nie przeszkadza, ale też nie chcę auta, którego potencjał będę wykorzystywał w 10% a za pozostałe 90% i tak płacił...
Offro napisał(a):Myślę, że V6 odpadaj, nie są mi potrzebne takie silniki do spokojniej jazdy.
Offro napisał(a):ale też nie chcę auta, którego potencjał będę wykorzystywał w 10% a za pozostałe 90% i tak płacił...
Offro napisał(a):EDIT: I jeszcze jedno ciekawe auto wpadło mi w oko - Lancia Lybra, silnik 1.8 (130 KM) albo 2.0 (150 KM). Po kilku opiniach i recenzjach z AutoCentrum odnoszę wrażenie, że ten model ma niewiele wspólnego z włoską zawodnością i niedopracowaniem.