REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Offro napisał(a):Będę jeździł sam bądź w dwie osoby, dlatego rozważam hatchbacki, sedany i coupe.
Zastanawiam się nad takimi modelami jak:
- Mazda 626 1.8 / 2.0
- Peugeot 406 1.8 / 2.0 (jakieś opinie o tym modelu? Ktoś ma, miał? Podobno udany)
- Opel Vectra B 1.8 (ładny, aczkolwiek poza tym nie widzę większych zalet, chociaż diesele chodziły ładnie i cicho)
- Toyota Avensis (ale ta przed FL średnio mi się podoba, a po FL za 8k trochę ciężko...)
yeti65 napisał(a):/.../
yeti65 napisał(a):dobrze że nie bierzesz pod uwagę silników diesla,bo w tej cenie to tylko kłopoty,ze swej strony
Offro napisał(a):P.S. Zainteresowałeś mnie tym Mitsu, powiedz mi, jak z awaryjnością, kosztami napraw i części? Zakładając, że miałby LPG, to tylko powyższe by mnie interesowały. No i może dylemat pomiędzy 2.5 V6 a 2.0, hyhy
kirin88 napisał(a):Dobrze żebyś czasem się zastanowił zanim zaczniesz głupoty wypisywać
yeti65 napisał(a):Galant jest bardzo niezawodnym autem,ale części do tanich nie należą(coś za coś),silnik 2l też jest ok,unikaj jedynie 2,4 GDI to benzyna z bezpośrednim wtryskiem.
Offro napisał(a): silnik 2.0 to max., a i tak pewnie będzie za duży
Offro napisał(a):Chodzi o to, że części w Galancie są drogie ogólnie, czy relatywnie, w porównaniu do innych aut, nawet szwabskich?
2.0 nadaje się pod LPG? Jak z korozją, wyciszeniem itp?
yeti65 napisał(a):nie ma "za dużych" silników
yeti65 napisał(a):kirin88 napisał(a):
Dobrze żebyś czasem się zastanowił zanim zaczniesz głupoty wypisywać
A co masz jakiegoś dieselka z malutkim przebiegiem w tej cenie do opchnięcia ???