Nissan 200 sx czy vw corrado?

08 Lut 2009, 19:07

Witam, chcę kupić samochód, tylko nie wiem który bedzie lepszy nissan czy vw ? z tego co wiem nissan jest drogi w utrzymaniu a vw ? interesuje mnei wersja z silnikiem 1.8.
mikos32
Nowicjusz

09 Lut 2009, 19:02

Kolego pierwsza lepsza opinia z autocentrum.pl i akurat porównanie kogoś kto miał jedno i drugie :

" Volkswagen Corrado 1.8 G60 (160 KM)

bryka tylko UDAJE auto sportowe,przesiadlem sie z 200sx turbo i to byl bład, wersje g60 chyba sie nieudala - taka opinia jest nawet w warsztacie vw, -bardzo kłopotliwy silnik , -reszta tez typowy vw passat- jesli szukasz PRAWDZIWEGO autka sportowego to CORRADO NIM NIE JEST "

Popieram tego Pana - poza tym, klasyczny układ napędowy w 200sx daje dużo frajdy
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

09 Lut 2009, 19:45

fakt o silniki nie mialem pojecia, tylko auto przykuło moja uwagę i sie zastanawiałem, ale jak tak to jednak zostanę przy nissanie, a jak dokładnie jest tam z silnikiem ? chodzi mi czy jest awaryjny, czy często zdarzają się awarie?.
mikos32
Nowicjusz

09 Lut 2009, 19:55

sam kiedyś polowałem na 200sx - fajne auto, tyle że ma turbine i jest dosyć tanie - używane przez młodych i robiących wszystko jak najtańszym kosztem, poza tym gaszą auto od razu po piłowaniu, albo piłują bez odpowiedniego nagrzania - no i turbo cierpi, tym bardziej, że w 200sx jest dosyć awaryjny chyba garret t25
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Lut 2009, 20:05

Wlasnie, w tym jest problem zeby znalesc w takim stanie zeby nie byl katowany i jezdzil tak jak powinien, a to naprawde rzadko teraz mozna takiego znalesc, ale podoba mi sie cholernie to auto, mialem okazje sie przejechac 200sx-em i naprawde super wrazenia, tyle ze to byl naprawde zadbany egzemplarz.
mikos32
Nowicjusz

09 Lut 2009, 20:11

autko fajne - tylko naprawdę musisz poszukać w dobrym stanie bez jakichś przeróbek, albo od razu dolicz 1500-2000 na regenaracje turbo i tyle, poza tym cierpi na wycieki oleju ten silnik
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Lut 2009, 23:47

Dzieki za pomoc, mijemy nadzieje ze uda sie cos dobrego znalesc bo jak nie to bedzie trzeba sie gleboko zastanowic nad kupnem.
mikos32
Nowicjusz

10 Lut 2009, 14:50

może jeszcze pomyślisz o starej suprze ? bez turbo więc mniej kosztowna w naprawach i mniej delikatna :

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

( linki są akurat do wersji Turbo ale możesz poszukać również N/A )
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 15:41

o tym samochodzie nie myslalem, ale moze byl by to lepszy wobor, wiesz cos moze o nim wiecej? troche czytalem ale jakso same zalety wszedzie.
mikos32
Nowicjusz

10 Lut 2009, 15:51

Wiem tylko co nieco :) Głównie z opinii innych użytkowników - niezawodne, świetnie się prowadzi, wykonanie super - tyle tylko, że ma większy motor przez co pali trochę więcej i koszty rejestracji i opłat rosną - ale coś za coś :)
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 16:00

no niestety, ale lepsze wieksze oplaty niz pakowac w auto bog wie ile kasy zeby je do normalnego stanu doprowadzic i caly czas cos naprawiac, to wiecej wyniesie, ale ciekawe auto, i w sumie toyota mniej awaryjny samochod.
mikos32
Nowicjusz

10 Lut 2009, 16:15

Na pewno emocji jakich dostarczy Ci taka Supra nie da Ci seryjny 200sx a tym bardziej Corrado - ale musisz się liczyć z tym, że to dosyć leciwa konstrukcja (ciężki dostęp do zamienników, drogie części) - już powoli mogą niektóre podzespoły wymagać naprawy/wymiany (w sumie 200sx i Corrado tez już są w podobnym wieku więc na jedno wychodzi) - najlepiej rozglądać się za jakąś klubową np. supra-team.pl
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Lut 2009, 16:25

To tez biore pod uwage, to wkoncu nie nowy samochod, ale pomysle bo taprawde ladne :) dzieki za pomoc :) i rade:)
mikos32
Nowicjusz