Nissan Almera 2,0 diesel czy warto kupić ?

02 Mar 2010, 12:40

Jak w temacie. I mam pytanie do wszystkich czy części są drogie i jak z awariami czy dużo lepsze auto od typowych "super aut" ford, fiat. I jeśli chodzi o silnik 2,0 diesel czy jest dobry ?
Bodziak
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

02 Mar 2010, 14:37

Miałem tą Almerę przez kilka miesięcy parę lat temu, potem sprzedałem znajomemu z osiedla i jeździ nim do tej pory i zawsze podkreśla że jak ja załatwiam samochód to można brać w ciemno :) Auto jest nie do zajechania, pojedzie na opałowym nawet, zero problemów. Tylko blacha z tego co widzę na ulicach to trochę rdzewieje, ale nie ma tragedii bo to raczej małe ilości. Wygodnie jest dosyć, tylko silnik trochę mułowaty, bo tylko 75KM, na wysokich obrotach daje radę, ale wtedy jest głośno w środku, głośniej niż w Astrach, Golfach itd. Spalanie po trasie 5-6 litrów po mieście na krótkich dystansach ok 7. Polecam :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...