Nissan Almera N16 - radio nie włącza się po przekręceniu kluczyka

04 Lip 2019, 18:49

Witam. Pojawił się problem. Mam w Almerze mojej podłączone do odtwarzacza cd wirtualny napęd (takie cudo na pendrive albo jacka). Wszystko hasało aż do dzisiaj. W drodze na miasto działało wszystko, spowrotem jak wsiadłem do auta - cisza. Na wyświetlaczu normalnie się włącza wszystko, pokazana stacja radia, ale cisza jest. Dodam, że przy przekręceniu kluczyka słychać w głośnikach takie "pyk" jak przy włączaniu wieży, czyli no zasilanie jest. Ale oprócz "pyk" nie słychać nic. Sprawdziłem kabelki, wszystko podłączone. Bezpiecznik ok, akumulator odlączyłem i też nie pomogło. Co to może być ??????
kingfox
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 06 2012
Auto: nie mam

05 Lip 2019, 10:56

Radio masz oryginalne? Rozumiem, że słuchasz muzyki z pendrive'a podłączonego do radia, tak?

Generalnie jak wszystko działa i nie ma dźwięku to jest włączone wyciszenie w radiu lub jeżeli nie to może być też tak że padła końcówka mocy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...