Nissan Almera vs. Golf III

24 Gru 2010, 16:24

Witam!
Od razu napisze to opinia dla kolegi :)
Chcialbym zebyscie wyrazili opinie co lepiej wybrac Almere 96r 1.6 90KM czy moze lepiej VW Golfa tez 96r. tyle ze 1.9 Tdi 90KM(ja koledze polecam golfa,poniewaz sam jezdze :) Ale on nie moze sie zdecydowac :) Linkow nie mam bo to auto znalezione w okolicy a nie w internecie...
bonifacy166
Początkujący

Miejscowość: Mazowieckie

24 Gru 2010, 17:16

Witaj.
Ja osobiście wybrałbym Almere chociażby ze względu na to,że jest mniej usterkowa i ma praktycznie "pancerny" silnik który jest na łańcuchu...Znajomy miał kiedyś taką,ale z gazem jeździł nią dobre 5 lat bez wkładu...wymieniał części ekploatacyjne tankował i cieczył się z taniej jazdy.Gazu paliła mu do 9l w mieście:)
rafiramzes
Nowicjusz

Miejscowość: Oleśnica

24 Gru 2010, 17:36

Dokładnie zgadzam sie golf odpada w przed biegach raczej w tym porownaniu
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

24 Gru 2010, 19:21

Nie koniecznie,zależy jak dużo kolega będzie jeżdził bo jeśli ma zamiar robić troche km to zdecydowanie Golf.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Gru 2010, 19:42

A co sadzicie o Almerze Htch. 1.4 75KM ma to chociaz troche dynamiki,bo kolega ma ciezka noge :wink:
bonifacy166
Początkujący

Miejscowość: Mazowieckie

28 Gru 2010, 19:46

Wolałbym Golfa.
W tak starych samochodach a tym bardziej niższych klas trzeba wymieniać sporo a części do Golfa są tańsze, poza tym Almera ma duży problem z korozją(wiem, że Golf III też).
:idea:
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Gru 2010, 22:46

Al;mera to dla mnie "duża krowa" bez łądu ani składa. Niestety tak jest i mając do wyboru chociażby Golfa,to wybrałbym go bez zastanowienia. Golf niema takich problemów z korozją i jest mało awaryjny.
Mechanic
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

30 Gru 2010, 07:13

Mechanic napisał(a):Al;mera to dla mnie "duża krowa" bez łądu ani składa. Niestety tak jest i mając do wyboru chociażby Golfa,to wybrałbym go bez zastanowienia. Golf niema takich problemów z korozją i jest mało awaryjny.

A Almera ma? Z korozją ok, ale reszta...żeby tak większość aut jeździła.
Gufi
Aktywny