Nissan Micra - jak naprawić czasową wycieraczkę?

03 Cze 2009, 20:15

Witam, czy sam dam radę naprawić "czasową" wycieraczkę?? a jeśli tak to w jaki sposób?? A drugie to zauważyłem, że coś pod maską "wierci", słychać jakby ktoś wiercił wiertłem...co to może być?? Dzięki za odpowiedzi
Ostatnio edytowany przez benio, 05 Cze 2009, 23:07, edytowano w sumie 1 raz
benio
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • 04 Cze 2009, 11:09

a jesteś pewny czy nikt tam nie wierci? A tak serio to napisz kiedy ten dźwięk słychać? z którego miejsca dochodzi?
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

04 Cze 2009, 13:18

I czy w czasie jazdy czy na postoju tylko
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

05 Cze 2009, 17:35

Zajrzałem pod maskę i się okazało, że "świerszczy" pasek który jest z lewej strony silnika, patrząc pod maskę stojąc przodem do auta. "Świerszczy" zaraz po uruchomieniu auta, i w czasie postoju robi to wolniej... Nie wiem co to jest za pasek, szukałem na google ale nie mogę znaleźć
    benio
    Nowicjusz

05 Cze 2009, 19:25

Z reguly w wiekszosci aut z lewej strony masz pasek rozrzadu i pasek klinowy.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

05 Cze 2009, 23:00

pewnie tak, i przeczytałem w necie, że może piszczeć bo akumulator może być nie doładowany, i teraz się zastanawiam, czy jechać z tym do mechanika na wymianę, bo może faktycznie być uszkodzony, obawiam się tylko żeby mechanik mnie nie naciągał... mam nadzieję, że nic poważnego się nie stanie jeśli pasek /nie daj B.../ strzeli przed warsztatem
    benio
    Nowicjusz

20 Cze 2009, 23:53

sam też posiadam micre 1.0 i moja posiada łańcuszek. A zapewne piszczy ci pasek od alternatora. Napisz jaki rok itd
    Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
    szakal1990
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska