Nissan Navara wyciek z tylnej piasty

06 Sty 2013, 12:25

Koledzy i koleżanki mam problem z wyciekiem oleju z tylnej piasty, nie wiem w jaki sposób wyciągnąć półośkę żeby zdemontować piastę i wymienić uszczelniacz tak żeby nic na siłę nie uszkodzić proszę o radę
piotrsrem
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Fiat palio
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

06 Mar 2015, 00:43

Trochę chyba spóźniona ta odpowiedź ale teraz zobaczyłem temat i może choć trochę pomogę innym forumowiczom.A mianowicie miałem to samo z obydwu stron . Tylne koła praktycznie nie hamowały , bo okładziny były zaolejone.Z tego co wiem to idą tam dwa uszczelniacze (wewnętrzny i zewnętrzny) oraz łożysko (mówimy o jednej stronie oczywiście).Naprawiał mi to mechanik i on to chyba wyciskał na prasie te łożyska.
libudarafal
Obserwowany

Auto: NISSAN NAVARA D40
Silnik: 2,5 DDTI 171KM
Paliwo: Diesel
Typ: Pickup
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Volkswagen T5 4MOTION
    Napędzane na wszystkie koła Volkswageny T5 - Transporter, Caravelle, Multivan i California cieszą się coraz większą popularnością. Dla 4MOTION z 6-biegową przekładnią manualną do wyboru są silniki TDI o mocy 103 kW/140 KM ...