Nissan Note I (2005-2013) lub Skoda Fabia lub Ford Fusion?

14 Sie 2016, 11:00

Witam,

Jestem nową użytkowniczka tego formu mimo, ze przegladam je juz od kilku miesiecy. Włąśnie otrzymałam prawo jazdy i chciała bym kupic samochód, zeby nie wyjść z prawy.

Proszę o ocenę poniższych samochodów:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

Z gory dziekuje za opinie
sylwuska77
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 2016
Auto: Nie mam

18 Sie 2016, 13:55

Osobiście odradziłbym Forda Fusiona, ponieważ to tylko Fiesta na podwyższeniu. Do tego droższe koszty utrzymania i nie najlepiej oceniane silniki. Od Fusiona lepsza byłaby już Fiesta.

Fabia jest nawet bodajże w top 10 samochodów kupowanych w Polsce. Ludzie w końcu poznają się na dobrym wyrobie więc nie powinna przysparzać problemu. Jest na tyle popularna, że naprawy powinny nie kosztować majątku.

Punto jest skromne, ekonomiczne i ergonomiczne. Trzeba uważać na drobne awarie. Zadbany egzemplarz pojeździ. Dobry na miasto.

Natomiast Nissan nie polecam. Awaryjna skrzynia biegów, wyciszenie prawie przeciwieństwo Punto. Co prawda może trafić się zadbany egz. ale na początek lepiej nie ryzykować.

Mam nadzieję, że trochę pomogłem

Pozdrawiam :)
Pitter129
Nowicjusz

Auto: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback

20 Sie 2016, 09:56

Witam,

Bardzo Ci dziękuję. Oczywiście, ze mi pomogłeś swoja opinią. Nissan podobał mi się wizualnie, ale przecież nie o to chodzi.
Skoda od samego początku mnie interesowała, mimo zróżnicowanych opinii na różnych forach.

Jeszcze raz dziękuję
sylwuska77
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 2016

27 Wrz 2016, 15:27

Zróżnicowane opinie najczęściej powstają ze względu na zróżnicowanie poszczególnych egzemplarzy :) jeden kupi dobrą fabię drugi nissana. A i ważne ludzie piszą jak jest źle a nie jak jest dobrze :) dobre auto im się należy koniec kropka a na złe można się skarżyć.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska