Hej.
Szukam pierwszego auta które kosztowałoby mnie ok 4000 zł, w ostateczności ~4500 też ujdzie.
Dodam że auta typu WV, wszelkiej maści Punto, Cinque/Sei cento, Fiaty Brava/o czy "cudownie zachowane w idealnym stanie" BMW e36 / starsze a także auta marki Renault mnie nie interesują, nie chcę kupować auta które ma tylko jeździć i nic poza tym, czy będzie tylko służył jako transport na impreze z uwagi na ponętne spódniczki na horyzoncie, szukam bowiem auta które będzie mi odpowiadało; elegancki sedan / hatchback (w przypadku P11) w miarę żwawy, ale bez przesady, którym będę mógł jechać spokojnie i ciesząc się z tego że nawet taki szczegół jak wygląd auta mnie bardzo cieszy.
Do rzeczy:
W związku z moimi poszukiwaniami wyczytałem w internecie, że pod moje oczekiwania podpada zarówno honda civic V jak i nissan primera P11 (najlepiej sprzed liftingu - tańszy
![Neutral :|]()
)
Główna kwestia, która mnie interesuje to to, w którym aucie najczęściej co dokładnie się psuje, jak ( i czy w ogóle się da?) wykryć ew. mankament przy oględzinach auta, jakie są wady i zalety poszczególnych aut, dodam, że interesują mnie silniki tylko 1,4 (Honda) i 1,6 (Nissan) -> OC
Cenę auta jako ~4000 lub <4500 zł traktuję jako kupno auta + wymiana płynów klocków i innych części eksploatacyjnych (coś jeszcze warto wymienić po kupnie auta?), oględziny auta u znajomego mechanika, + ew. lakiernik - ds. poprawek kosmetycznych. Takiego nissana mam na oku
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a tu honda
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Pozdrawiam