REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pocieszny napisał(a):jeśli to RD28Ti
obserwuj wskazówke temperaturynie przegrzewaj silnika przegrzejecz raz cz 2 i uszczelka albo głowica będzie do roboty, ogólnie to nie jest auto autostradowe, wygodna stała prędkość to 110km/h jak go pociśniesz zacznie się grzać zwłaszcza z obciążeniem
spaceman napisał(a):Jeszcze jedna bardzo ważna rzecz-przy prędkości m-dzy 80 a 110 km/h i obrotach ok 4 tys pojawia się dziwne drganie-bicie na kierownicy.Ustępuje po wciśnięciu większego gazu lub po zejściu z prędkości.Co to jest,bo mi się to nie podobuje raczej?
Draak napisał(a):spaceman napisał(a):ale żeś dał z tym tekstem "auto z renomą"![]()
nie ciśnij go pod 4 tys. obr bo Ci głowica podskoczy i będzie płacz
RD28T nie lubią constans pow. 3 tys. obr, zwłaszcza latem
pocieszny napisał(a):Draak, masz/miałeś Patrola??
Krótki raczej nie tyle za ciężki co za słaby do tej masy. Jak wsadzisz 4.4V8 np. BMW to też będzie tak samo jechać bo jest cięższy niż LC, czy coś podobnego?Draak napisał(a):dla mnie jednak do sportu krótki za ciężki, długi na wyprawy za długi i dużyale to tylko gusta
Jogi4x4 napisał(a):Krótki raczej nie tyle za ciężki co za słaby do tej masy. Jak wsadzisz 4.4V8 np. BMW to też będzie tak samo jechać bo jest cięższy niż LC, czy coś podobnego?Draak napisał(a):dla mnie jednak do sportu krótki za ciężki, długi na wyprawy za długi i dużyale to tylko gusta
Co do długości na wyprawy to raczej w sam raz.Np. Unlimited Rubicon nie weźmie na siebie tyle szpeju (za mało miejsca) dla dwóch osób na dłuższą wyprawę wiem z autopsji