Nissan Primera 1.6 16v + GAZ = OPINIE

29 Sie 2010, 09:56

Hej,

Co sądzicie o tym aucie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
Jak w ogólnie wypadają nissany primera?

Dzięki za opinie itp. :)
meteor1988
Nowicjusz

Miejscowość: drohiczyn

29 Sie 2010, 10:03

W tym przedziale cenowym chyba jeden z najlepszych samochód w klasie średniej. 1.6 benzyna to trwały silnik. Z dobrą instalacją gazową nie powinno być problemów. Świetnie spisuję się jako auto rodzinne. Ma duży bagażnik i wcale dużo nie pali. Zdecydowanie auto godne polecenia. Ma dość twarde zawieszenie dzięki czemu świetnie się prowadzi.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

29 Sie 2010, 10:21

Kurde bez elektryki,za te pieniądze możesz mieć auto z elektryką.Zbyt ubogie wyposażenie :neutral:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

29 Sie 2010, 11:40

Daro20VT napisał(a):W tym przedziale cenowym chyba jeden z najlepszych samochód w klasie średniej. 1.6 benzyna to trwały silnik. Z dobrą instalacją gazową nie powinno być problemów. Świetnie spisuję się jako auto rodzinne. Ma duży bagażnik i wcale dużo nie pali. Zdecydowanie auto godne polecenia. Ma dość twarde zawieszenie dzięki czemu świetnie się prowadzi.
Dobrze powiedziane.
Pytanie tylko co robi w Siemiatyczach auto na sosnowieckich blachach.Na śląsku ceny nie są niższe niż w innych częściach kraju,tak aby opłacało się jechać tam kilkaset kilometrów po furę ,aby sprzedać ją z zyskiem.No chyba ,że samochód był mniej lub bardziej uszkodzony, kupiony za grosze i wyklepany.Albo mi się wydaje,albo co niektóre elementy pod maską wydają się być świeżo malowane (mocowanie amortyzatorów np.),ale równie dobrze może być to złudzenie- to tylko zdjęcia w końcu.Nie wiem;może ja za bardzo demonizuje ale nie umiem inaczej w logiczny sposób wytłumaczyć sprowadzenia auta ze śląska i odsprzedaży z zyskiem.
A co do tego co napisał barol91 - w pewnym wieku auta, ubogie wyposażenie staje się zaletą a nie wadą. Czego brakuje Ci w tym aucie?.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

29 Sie 2010, 14:05

No też mnie troche to zaskoczyło że auto na sosnowieckich blachach,ciekawe co gościu powie jakbyś sie zapytał :mrgreen:

A czego mi brakuje,brakuje mi tak jak pisałem elektryki ale jak dla mnie to nie koniecznie musi być :mrgreen:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

29 Sie 2010, 19:13

Autko robi dobre wrażenie ale może być też tak, że ktoś kupił pojechał do domu i okazało się, że coś trefne nic nie wywalczył u sprzedającego i nawet nie przerejestrował i od razu sprzedaje. Na pewno jest to podejrzane troszkę.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001