Nissan Primera 91-palaca sie kontrolka akumulatora

11 Lip 2009, 13:28

Witam serdecznie!
Jestem posiadaczem Nissana Primera z 91r Diesel.
Proszę Was o pomoc w mej awarii - na desce rozdzielczej świecą się dwie kontrolki jednocześnie (nie znam tej drugiej) - 1 od akumulatora i ta kolo świec żarowych, ale nie wiem od czego jest ta lampka, a kształtem przypomina lejek z kroplami cieknącymi.
Może ktoś się z tym zetknął?
Dziękuje za wszelką pomoc!
Seicento1.1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznan
  • 12 Lip 2009, 13:58

Jak jest czerwona to jest to kontrolka cisnienia oleju jezeli to ona ci sie pali to natychmiast cos z tym zrob napewno tak nie mozesz jezdzic caly czas na poczatek sprawdz poziom oleju.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

14 Lip 2009, 01:48

http://autofoto.pl/forums/thread/23842.aspx
    Witaj,
    omowiona przez Ciebie kontrolka to lampka zabrudzonego osadnika filtra paliwa. Mozna przeczyscic go samodzielnie, jednak nie wiem, gdzie akurat w modelu Sunny sie znajduje.

jest to w 100% zwierajacy dolny kabel od filrta paliwa odlacz kostke od filtra paliwa i po wlaczeniau zaplonu bedzie sie palic a jak zapalisz silnik zgasnie

na filtrze zwieraja kable i powodyja zwarcie i to jest przyczyna.
    Seicento1.1
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: poznan
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa napęd AWD-i w hybrydach Toyoty?
      Elektryczny napędem na cztery koła AWD-i całkowicie różni się od tradycyjnych napędów 4x4 pod względem konstrukcji i zasady działania. Wyjaśniamy, jak AWD-i jest zbudowany, jakie daje korzyści i dlaczego pojawia ...
      Poradnik kupującego #1 - Lexus IS XE10 mk1 (1999-2005)
      Geneza Lexus IS pierwszej generacji dostępny był początkowo jedynie jako sedan z dwulitrowym silnikiem. W 2001 roku do oferty wprowadzono wersję kombi o nazwie SportCross oraz wersję IS 300 z legendarnym silnikiem 2JZ. Modernizacje: ...