Nissan Primera- brak iskry

16 Lip 2008, 21:04

Nissan Primera 2.0, 1995 rok, benzyna plus gaz.
Ostatnio jechałem w ulewę i nagle samochód zgasł. Później zorientowałem się że nie ma w ogóle iskry. Myślałem, że kable się zamoczyły i jak wyschnie auto to będzie dobrze ale samochód stoi już trzeci dzień i nadal jest to samo. Wymieniłem w miedzy czasie kopułkę i palec. Cewka wydaje się też być dobra. Czy przydarzyło się komuś coś takiego? Proszę o pomoc i rady :)
Radek86
Nowicjusz

• 17 Lip 2008, 00:00

Najpierw sprawdź bezpieczniki.Czy masz założony alarm?Czy jak rozrusznik kręci podnosi się wskazowka obrotomierza?W tym aucie masz ciekawy aparat zapłonowy na fototranzystorze.Jest też moduł zapłonowy.Sprawdź też czy aparat zapłonowy wewnątrz jest suchy.Czy gaśnie kontrolka od wtrysku?
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Audi z napędem hybrydowym - A6, A8 oraz Q5
      Audi wyznacza nowe standardy w technologii hybrydowej. Już w 1989 roku marka udowodniła swoje kompetencje w wykorzystaniu technologii hybrydowej dzięki projektowi technologicznemu - Audi duo. Pierwszy model produkcyjny - ...