Nissan primera p10

06 Mar 2010, 15:37

Mam taki problem,kupiłem samochód i ciś mi stuka w tyle nie wiem czy to któreś gumy w zawieszeniu czy coś innego,amortyzatory napewno są dobre więc je wykluczam i wydaje mi sie że mogą to byc gumy a zawieszeniu.prosze o jakąs pomoc i rade w tym przypadku.
rafal0254
Nowicjusz

Miejscowość: Rząsiny
  • 23 Mar 2010, 13:24

Mam pytanie niedawno nabyłem nissana primere 1.8 z 2003 roku.
    Jest to moje drugie auto w życiu a wiec każdy szmer jest dla mnie niepokojący,A wiec sprawa wygląda tak za każdym razem gdy tylko zgaszę silnik nieważne czy to po długiej czy tez po krótkiej trasie,Metalowe osłony silnika i jego podsespolow długo się chłodzą i i wydaja dosyć głośny strzelający dźwięk,Nie wiem czy jest to normalne ze w nissanie tak tak długo studzą się metale.
    Dziękuje,

[ Dodano: Wto Mar 23, 2010 12:25 ]
    Dla pocieszenia mi tez coś stuka,
    yahoo1983
    Nowicjusz

Miejscowość: Coventry

23 Mar 2010, 22:27

yahoo1983 napisał(a): wydaja dosyć głośny strzelający dźwięk

Prawdopodobnie stygnący uklad wydechowy... :sad:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

28 Mar 2010, 03:05

rafal0254 napisał(a):Mam taki problem,kupiłem samochód i ciś mi stuka w tyle nie wiem czy to któreś gumy w zawieszeniu czy coś innego,amortyzatory napewno są dobre więc je wykluczam i wydaje mi sie że mogą to byc gumy a zawieszeniu.prosze o jakąs pomoc i rade w tym przypadku.

witam masz racje mogą to być gumy ale sprawdz jeszcze zaczepy mocujace wydech i łozyska w kołach
    pszczolka maja
    Początkujący

Miejscowość: Ciechanów