Nissan Primera P11 2,0TDI - szarpanie

26 Lip 2009, 19:38

Witam
Mam problem z Nissanem Primera P11 2,0TDI z 1996r. Podczas jazdy na dowolnym wyzszym biegu np na 4 puszczając gaz (przy nie wciśniętym sprzegle) występuje szarpnięcie, gdy od razu dodam gazu równięz występuje takie szarpnięcie. Poduszki pod silnikiem sprawdzałem i wyglądaja ok. Wymieniłem ostatnio przeguby z myśla o tym problemie ale niestety nic z tego, problem pozostał. Czy macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?
ryszardz57
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska
  • 27 Lip 2009, 02:28

może sprzęgło,
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

27 Lip 2009, 10:01

przeciez napisal ze na wcisnietym sprzegle tez tak jest ale nie wiesz czy to silnik szarpie czy zawieszenie??
    kamilszczak01

27 Lip 2009, 10:09

Tak jest przy normalnej jezdzie, przy NIE wciśniętym sprzegle. Jade np 80km/h puszczam gaz i w momencie jak puszcze szarpie, czasem gdy dodam też. To jest takie dziwne uczucie jakby było gdzie dosyc sporo luzu i zanim pokona ten luz to szarpie. Wiem o tym że zawsze cos szarpnie jak gwałtownie pusci sie gaz ale u mnie jest duzo mocniej.
    Dałem sie znajomemu przejechac i tez stwierdził że cos jest nie tak.
    ryszardz57
    Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

27 Paź 2009, 17:37

Witam!
    Mam problem z silnikiem nisana primery p11 turbo diesel z 2001 roku problem polega na odpalam rano silnik pięknie pracuje po chwili szarpie i z rury wydechowej idzie biało-siwy dym po przejechaniu około 2/3 km wszystko się normuję silnik pracuje dobrze i podnosi się stan oleju w silniku a gdy znów mocno wystygnie to samo powraca i tak w kółko czy ktoś miel podobny problem ??
    Proszę o niezwłoczną odpowiedź z góry dziękuję
    Pozdrawiam :???:
    wyremontujdom
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Elantra - europejska premiera nowego modelu
      Podczas tragów motoryzacyjnych Motor Show 2016 w Poznaniu Hyundai zaprezentował całkowicie nowy model Hyundai Elantra. Była to pierwsza we współczesnej historii targów europejska premiera modelu, co sprawiło, ...