Nissan Primera P11 - gubi prąd, dziwna wydzielina

13 Paź 2015, 16:17

Witam wszystkich.

Dziś rano zastała mnie w moim aucie niemiła niespodzianka, nie mogłem odpalić silnika, ewidentnie brak prądu. Kilka tygodni temu lakiernik mówił mi że gdzieś gubi prąd moja primera bo musiał go kablami ładować jak stał 2 dni w garażu. Ja na problem nie zwracałem uwagi, u mnie cały czas chodził - fakt, jeździłem codziennie to się pewnie ładował, może chodzi o to że dziś padał deszcz i jest wilgotno, prędzej sucho było, nie wiem - pojadę do elektryka i mam nadzieję się dowiedzieć.

Pod maską dziś zauważyłem coś dziwnego, poniżej załączam zdjęcie. Ma konsystencje piany czy czegoś takiego. Wie ktoś co to jest i czy ma to coś wspólnego z problemem? Zauważyłem też że miga mi kontrolka na czerwono, obojętnie czy włączony zapłon czy nie, z kluczem francuskim tak jakby domagał się wizyty u mechanika czy coś.

Zdjęcie

Z góry dzięki za odpowiedź.
banki
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 12 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nissan Primera p11
Silnik: 1.6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej niebezpiecznie… na prostej drodze?
    Najwięcej wypadków ma miejsce nie na zakrętach czy skrzyżowaniach, ale na prostej drodze. Co takiego ma w sobie jazda prostymi odcinkami, że kierowcy tracą rozsądek i zaczynają łamać przepisy? Jazda prostą drogą wydaje ...