Nissan primera p11 prośba o opinie konkretnej oferty

02 Kwi 2011, 10:21

witam, w dwoch salonach nissana powiedziano mi, ze nie ma centralny bazy i kazdy serwis ma tylko historie aut które były u niego serwisowane - to jak ktos moze mi to sprawdzic na tym forum nissana?
shuji
Początkujący

Miejscowość: Kraków

02 Kwi 2011, 11:01

No jak to jak,trza się zarejestrować ,pięknie ładnie przywitać i w odpowiednim temacie(tym z odnośnika który wysłałem"Hist. serw. na podstawie nr VIN") wpisać interesujący Cię nr VIN, poprosić o jego sprawdzenie i czekać na odp.,na forum.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

02 Kwi 2011, 11:21

no tak tylko jak oni mi to sprawdza skoro nie ma centralnej bazy i informacje maja tylko poszczegolne serwisy ?:) cos mi tu nie pasuje, ale i tak proboje :P

a wracajac do glownego watku primera jest dosyc ciezka czy 1.6 plus gaz bedzie bardzo sie zbierac czy jeszcze gorzej ?:D
shuji
Początkujący

02 Kwi 2011, 11:42

Absolutnie nie oczekuj cudów, 1.6 to raczej wygodne auto do przemieszczania się z A do B,poszaleć tym się nie da.Zresztą będziesz oglądał przed kupnem to sam sprawdzisz czy Ci wystarczy.

Ja mam 1.8 i trzeba bardzo wysoko kręcić,żeby poczuć moc silnika.

Jeśli chcesz czuć "power"pod stopą w każdym momencie to poszukaj Primery z silnikiem 2.0,tam naprawdę jest czym pojechać.

Aha, jak będziesz oglądał jakakolwiek Primerę,to zapytaj sprzedającego czy półosie już wymienione,jak nie to cena od strzału 500PLN w dół :)

A silniki 1.8 z jakiegoś okresu produkcji (nie sprecyzowano z jakiego niestety) mają wadliwe pierścienie tłokowe ,biorą olej jak ch...a więc trzeba uważać przy zakupie Primy z tym silnikiem.

Powodzenia.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

02 Kwi 2011, 11:46

no juz mi zszedl do 12k

w tej chwili mam punto 1.1 55km wczesniej mialem suzuki wagon 1.0 65km, wiec chyba roznice na plus na pewno odczuje ?:)
shuji
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki najlepszy samochód prowadził Jeremy Clarkson?
    Jeremy Clarkson odpowiedział na kilka pytań dla motoryzacyjnej platformy społecznościowej Drivetribe. Wśród poruszonych wątków padł temat najlepszego samochodu, jaki kiedykolwiek prowadził. Okazuje się, że słynny ...
    Fiat Tipo - kompaktowy sedan
    Fiat TIPO to całkowicie nowy, czterodrzwiowy samochód, stworzony od samego początku jako trójbryłowy sedan, zgodnie z koncepcją "Born to be Sedan ", co pozwoliło wydobyć zrównoważone kształty włoskiego ...