Nissan primera p11 prośba o opinie konkretnej oferty

02 Kwi 2011, 11:21

witam, w dwoch salonach nissana powiedziano mi, ze nie ma centralny bazy i kazdy serwis ma tylko historie aut które były u niego serwisowane - to jak ktos moze mi to sprawdzic na tym forum nissana?
shuji
Początkujący

Miejscowość: Kraków

02 Kwi 2011, 12:01

No jak to jak,trza się zarejestrować ,pięknie ładnie przywitać i w odpowiednim temacie(tym z odnośnika który wysłałem"Hist. serw. na podstawie nr VIN") wpisać interesujący Cię nr VIN, poprosić o jego sprawdzenie i czekać na odp.,na forum.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

02 Kwi 2011, 12:21

no tak tylko jak oni mi to sprawdza skoro nie ma centralnej bazy i informacje maja tylko poszczegolne serwisy ?:) cos mi tu nie pasuje, ale i tak proboje :P

a wracajac do glownego watku primera jest dosyc ciezka czy 1.6 plus gaz bedzie bardzo sie zbierac czy jeszcze gorzej ?:D
shuji
Początkujący

02 Kwi 2011, 12:42

Absolutnie nie oczekuj cudów, 1.6 to raczej wygodne auto do przemieszczania się z A do B,poszaleć tym się nie da.Zresztą będziesz oglądał przed kupnem to sam sprawdzisz czy Ci wystarczy.

Ja mam 1.8 i trzeba bardzo wysoko kręcić,żeby poczuć moc silnika.

Jeśli chcesz czuć "power"pod stopą w każdym momencie to poszukaj Primery z silnikiem 2.0,tam naprawdę jest czym pojechać.

Aha, jak będziesz oglądał jakakolwiek Primerę,to zapytaj sprzedającego czy półosie już wymienione,jak nie to cena od strzału 500PLN w dół :)

A silniki 1.8 z jakiegoś okresu produkcji (nie sprecyzowano z jakiego niestety) mają wadliwe pierścienie tłokowe ,biorą olej jak ch...a więc trzeba uważać przy zakupie Primy z tym silnikiem.

Powodzenia.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

02 Kwi 2011, 12:46

no juz mi zszedl do 12k

w tej chwili mam punto 1.1 55km wczesniej mialem suzuki wagon 1.0 65km, wiec chyba roznice na plus na pewno odczuje ?:)
shuji
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

@Mii - pierwszy SEAT oferowany wyłącznie on-line
    Krótko po wprowadzeniu do sprzedaży miejskiego auta SEAT-a modelu Mii, hiszpański producent wprowadza unikalną wersję swojego przedstawiciela segmentu A – @Mii, który będzie dostępny tylko przy zamówieniu ...