Nissan primera p11 prośba o opinie konkretnej oferty

27 Mar 2011, 15:33

witam,
znalazlem auto na allegro ale jest bardzo daleko, a pozatym sie nie znam :P

jakies slady po stłuczkach widzicie? no i czy ten silnik jest na pasku czy łańcuszku ? jakies wady zalety piszcie wszystko co moze pomoc :)

pozdrawiam

aukcja:
[link do oferty na Allegro wygasł]
shuji
Początkujący

Miejscowość: Kraków

27 Mar 2011, 16:56

Jedno jest pewne - jest wyypicowany pod sprzedaz to raz , a dwa nie ma najmniejszego sensu oceniac samochodu po zdjeciach - jesli kiedykolwiek kupywales samochod , to wiesz o czym mowie..

Co do auta..

Mialem taki sam model , z 2001 r, z tym samym silnikiem - rozrzad jest na lancuchu , silnik bardzo dobry, dynamiczny , niezbyt paliwozerny

trasa do 100 km/h 6,5 - 7 L ( 7 l to max na trasie )
trasa do 170 ok 9-10 L
miasto 9-10 L
srednio wychodzilo mi 8-9 L - zadko kiedy spalanie mialem wyzsze niz 9,5 ,gdyz jezdze pol na pol trasa miasto

Samochod udany, nie wiele sie psuje, dobre twarde zawieszenie , dobrze sie prowadzi , jest czym przycisnac :wink:
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie

27 Mar 2011, 18:32

witam

no wlasnie problem polega na tym, ze ja sie na tym znam ze jedno i to samo czy ogladam na zdjeciach czy na zywo czy nawet bez zdjec :D

dlatego prosze o jakies opinie
shuji
Początkujący

28 Mar 2011, 07:57

Samochód godny uwagi z silnikiem też nie ma problemów mankamentem są często zużywające się górne wahacze sam za nie długo będę wymieniał :wink: oryginalne Japońskie na pływających tulejach ok 150zł. U mnie ze spalanie LPG jest troszkę inaczej w trasie do 100km/h wychodzi nie całe 8l po mieście w 10 spokojnie się mieszczę autostrada 130 - 140km/h wyszło 11L. Co do autka z ogłoszenia to lewarek zmiany biegów na pewno nie jest oryginalny no i kierownica chyba też jest zmieniona. Jak będziesz oglądał jakieś to możesz sobie sam sprawdzić czy komp nie ma żadnych błędów przez zworkę - http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... ntry754078
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

28 Mar 2011, 08:23

gałka zmiany biegów to chyab typowy ból - ojciec tez ma primere i przy 80 tys juz byla urwana ta guma.

po zdjeciach nie widac zadnych stluczek ani nic ?:)
shuji
Początkujący

28 Mar 2011, 11:34

No fakt gałki mają do d*** ale tak czy siak w ten przebieg bym nie wierzył no i na reflektorach nie ma naklejek z datą co może się wiązać z ich wymianą a co za tym idzie z jakimś uszkodzeniem przodu.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fabryka opon Michelin w Olsztynie
    Fabryka opon w Olsztynie jest jednym z największych zakładów produkcyjnych Michelin na świecie. Michelin Polska SA zatrudnia ponad 4 tysiące osób i jest największym pracodawcą na Warmii i Mazurach (zleca też prace wielu lokalnym ...
    Dlaczego część kierowców nie używa kierunkowskazów?
    Dlaczego część kierowców nie używa lub nie zawsze używa kierunkowskazów? Przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych badania wykazały, że najczęściej podawane odpowiedzi to: "nie było na to czasu " (42%) i "z lenistwa ...

28 Mar 2011, 15:16

no przebieg niby potwierdzony książką
shuji
Początkujący

29 Mar 2011, 07:58

No tylko podrobienie książki to już nie problem a koszt autka idzie znacznie w górę bo niby książka do końca. Oczywiście możesz poprosić o nr. VIN i sprawdzić u jakiegoś dilera Nissana.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Kwi 2011, 13:18

a co myslicie o tym?

[link do oferty na Allegro wygasł]
shuji
Początkujący

01 Kwi 2011, 17:35

Skoro to pierwszy właściciel to zapytaj dlaczego ma tablice wydane niedawno.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

01 Kwi 2011, 17:43

Jasiek90 napisał(a):Skoro to pierwszy właściciel to zapytaj dlaczego ma tablice wydane niedawno.

obstawiam ze wygladalo to tak
2001-2004 leasing, blachy od leasingodowacy
2004 wykup, nowe tablice
ja tam przynajmniej mam czesto :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

01 Kwi 2011, 17:47

Z tym, że on ma tablice wydawane po 2006r, już z gwiazdkami UE.
Nie wiem ale opis tego samochodu śmierdzi mi handlarzem, te wszystkie wykrzykniki, procentowe zapewnienia o bezwypadkowości i przebiegu.
Mógł go przecież odkupić od pierwszego właściciela i zaraz sprzedać z zyskiem.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

01 Kwi 2011, 18:34

2001-2006 leasing na 5 lat tez mozliwy
ale fakt opis "handlarzykowaty". z tym ze handlarz nie rejestruje auta na siebie bo i po co? pewnie 'posredniczy' w transakcji. wszystko mozna latwo sprwadzic. kwestia czasu i dociekliwosci
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

02 Kwi 2011, 09:15

witam,

dzownilem do faceta i wyglada to tak, ze auto bylo zarejestrowane na jego ojca, mieszkal z rodzicami iles tam, i pare lat temu sie przeprowadzil do innego województwa i przerejstrowal auto na siebie i zone. chyba wiarygodnie ? a co do opisu, moze facet pochodzil po allegro i myslal ze tak sie je robi ?:) gosciu wydaje sie byc wiarygodny, ale moze cos jeszcze nzjadziecie w tej aukcji ?:P

[ Dodano: 2 Kwiecień 2011, 10:50 ]
aha - podal mi numer VIN ale niestety krakowskie serwisy odmowily mi sprawdzenia go bez wlasciciela i auta - jakies pomysly co z tym moge zrobic?:)
shuji
Początkujący

02 Kwi 2011, 10:05

Spróbuj sprawdzić tutaj http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=47 ... &start=390, tylko informator chwilowo jakiś wyjazd ma.I pospiesz się bo pewnie zaraz mój post wyleci jako wiadomość nadająca się na PW a nie chce mi się :).
Jeśli chodzi o info w ASO to ja dzwoniłem do Krakowa na Jasnogórską i dostałem co nieco, pewnie zależy kto tel. odbierze więc spróbuj jeszcze raz.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie