P.S Jeżeli ten tema był poruszany na tym forum to z góry przepraszam, że go odkopuje ale jakoś nie mogłem go tutaj znaleźć być możę jestem ślepy

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Maniek9013 napisał(a):Chciałbym kupić ten samochodzik z silnikiem 2.0 w benzynie , wszyscy go polecają ale nikt dokładnie nie podaje jakie jest spalanie jak jest z jego awaryjnością, i która mocowo jednostka jest najlepsza
Maniek9013 napisał(a):jakie jest spalanie jak jest z jego awaryjnością
Maniek9013 napisał(a):Primerę P11 144 co to oznacza i jak rozpoznać ten model chodzi tu o silnik czy cały samochód.
Maniek9013 napisał(a):i która mocowo jednostka jest najlepsza.
Maniek9013 napisał(a): zrywające się półosie czy to prawda
Maniek9013 napisał(a):słyszałem też o tym, że w silnikach benzynowych są łańcuchy na rozrządzie które lubią się zrywać
Maniek9013 napisał(a): coś skrzypi czy coś, ponoć w wersji p11 144 tego "defektu" nie ma.
Maniek9013 napisał(a):Po drugie- podobno szybko wybijają się tuleje wahaczy.
Maniek9013 napisał(a):Po trzecie- doszukałem się wzmianki na temat "nieprecyzyjnej" skrzyni biegów, czyli jeśli dobrze rozumiem to czasami biegi nie wchodzą, ale to nie jest chyba jakaś niepokojąca wada.
Maniek9013 napisał(a):Jak jest z wyciszeniem wnętrza, wiadomo jazda taka jak po mieście i przy większych prędkościach powiedźmy 120 KM/h.
Maniek9013 napisał(a):Jaki przebieg wytrzymują te silniki, aż to generalnego remontu, wiadomo mówię o aucie które nie było przez swojego poprzedniego właściciela katowane tylko eksploatowane w
" mądry"sposób
szybki napisał(a): Maniek9013 napisał(a):Po drugie- podobno szybko wybijają się tuleje wahaczy.
Tak, szybko- sposób ul. Wynalazek 3 Warszawa
szybki napisał(a): Maniek9013 napisał(a): coś skrzypi czy coś, ponoć w wersji p11 144 tego "defektu" nie ma.
Jest badziewne czyli szybko powstają luzy i strasznie miękkie.
Maniek9013 napisał(a): szybki napisał(a): Maniek9013 napisał(a):Po drugie- podobno szybko wybijają się tuleje wahaczy.
Tak, szybko- sposób ul. Wynalazek 3 Warszawa
Czyli ?
Maniek9013 napisał(a):A czy ten problem można rozwiązać montując jakieś lepsze zamienniki ?
Maniek9013 napisał(a):Czy wybór silnika 2.0 16v 130 KM to dobry wybór. Chodzi mi o to czy jest to moc wystarczająca na sedana i czy nie pali jak smok, to prawda,że silnik z 131KM pali mniej od podanego wyżej, słyszałem różne opinie na temat różnych silników w tym modelu i już mam mętlik w głowie mógłbyś coś doradzić.
Maniek9013 napisał(a): )ale nawet w nowo wyremontowanym zawieszeniu( wzmianki dotyczą tylko przedniego zawieszenia) coś skrzypi czy coś, ponoć w wersji p11 144 tego "defektu" nie ma.
Maniek9013 napisał(a):Możecie jeszcze dopisać jakieś uwagi na co patrzyliście przy kupnie auta.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki NISSAN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne NISSAN