Nissan Primera P12 1.9 dCi 120 KM 2003 r. - nawigacja, telefon, radio

03 Kwi 2018, 16:13

Witam wszystkich bardzo serdecznie :D
Jestem nowy na forum i to Mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :)
Mam od niedawna Nissana Primera P12 1.9 ci 120 KM z 2003 roku.
Niestety nie było w nim płyty do nawigacji :cry: ale to i tak pewnie nie byłaby w żaden sposób aktualna nawigacja :no:
1. Wiecie może czy da się na fabrycznej nawigacji w tym aucie zainstalować najnowszą nawigację PL w jakiś magiczny sposób?
2. A drugie pytanie dotyczy zestawu do telefonu a ściślej ujmując stacji dokującej telefon, jest ona do starej Nokii :?
Pytanie czy da się tam zamontować kabel z mikro USB albo USB C by mi to śmigało z dzisiejszym smartphonem?
3. Trzecie pytanie brzmi: czy jak zmienię radio do muzyki (jest tam tylko na płyty CD :o ) To będzie mi ono działać z konsolą, ekranem i "inteligentną" kierownicą (jakieś pliki mp3 czy mp4 itp.)? :roll:
Jeśli jest ktoś z Pomorza (świetnie by było jak by ktoś był z okolic Słupska), zna się na tym i by mi to wszystko ogarnął to baaaardzo proszę o kontakt 8) Z góry wszystkim dziękuję za zaangażowanie i pomoc :ok:
kingofkings
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 11 2011
Auto: Nissan Primera P12
Silnik: 1.9 dci 120 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

14 Kwi 2018, 15:55

Ad.1 Nie wiem jaką masz teraz wersję map ale tu będzie ci działała tylko oryginalna wersja.
Ad.2 Tu myślę że jest to do zrobienia żebyś mógł korzystać ze smartfona ale jak jest to cały oryginalny zestaw nokii to tylko trzeba cały zdemontować i założyć inny nowy pod smartfona.
Ad.3 Nie będzie pezypuszczam że znalezienie takiego które by współpracowało graniczy z cudem. Do mp3 możesz kupić transmiter dobrej firmy to całkiem nieźle tanim kosztem zastępuje zestaw o takim jak piszesz.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

15 Kwi 2018, 12:32

Dziękuję, jest jakaś nadzieja. Chociaż na podłączenie telefonu. Muszę tylko znaleźć elektronika z Pomorza który mi to ogarnie.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedź :)
kingofkings
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 11 2011
Auto: Nissan Primera P12
Silnik: 1.9 dci 120 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
    SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...