Nissan Primera P12 2,2 di SZARPIE :( POMOCY!!!

10 Sty 2012, 22:53

Witam Mobile :D

Jestem posiadaczem Nissana Primery Kombi 2003r 2,2 di na łańcuszku rozrządu. I mam mały problem z pracą silnika :( problem polega na ty, że: po odpaleniu zimnego auta i przejechaniu krótkiego odcinka auto mi szarpie, czasami ale rzadko nawet obroty spadną i zgaśnie. Rzadko to się zdarza na silniku rozgrzanym, ale czasami tak. Czy ktoś z Was miał kiedyś podobny bądź taki sam problem? Co mam sprawdzić? A co wymienić? Pozdrawiam
Groszek86
Nowicjusz

Miejscowość: Konin

19 Lis 2012, 22:15

Witam :)

Pisze po dluzszym czasie bo zajrzalem na forum, gdyby ktos mial podobny problem co opisalem wyzej to u mnie przeczyscilem uklad paliwowy, weze ktore ida pod tylna kanapa do baku od silnika, przedmuchalem powietrzem, wylecialo bardzo duzo syfu, do tego od razu wymienilem filtr paliwa i zmienilem stacje benzynowa na SHELL tam tankuje VPower diesel. Auto przestalo szarpac.

Pozdrawiam
Groszek86
Nowicjusz

Miejscowość: Konin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...