REKLAMA
Posiadam nissana primera 2005r- wersja angielska.
Mam problem polegający na braku wyświetlania informacji przez wyświetlacz komputera pokładowego.Po odpaleniu auta wyświetlacz się swieci lecz jest przygaszony. Po wciśnieciu przycisku od wyjmowania płyty przy DVD (pod siedzeniem)-płyta wychodzi i wyświetlacz sie załącza na pare sekund. Wtedy panel sterowania działa jak i kamera cofania. Po paru sekundach wyświetlacz znowu gaśnie. Ponowne wciśniecie przycisku DVD od wyjmowania płyty - płyta sie wsuwa i wyświetlacz działa. Po paru sekundach gaśnie wszystko ponownie i brak sterowania. Wtedy tylko przycisk od podgrzewania tylnej szyby działa. Dodam ze podłączałem inne DVD. Oczywiscie pojawil sie napis SECURE poniewaz DVD bylo od innego auta ale podobnie ja wczesniej ekran nie działał a po wciśnieciu przycisku od DVD ekran działał przez pare sekund i gasł. Podmieniłem równiez sam panel sterowania jak i wyswietlacz ale nic to nie dało. Problem wciaż jest.Wygląda na to ze po wcisnieciu przycisku od wyjmowania płyty komputer dostaje jakis sygnał i działa przez pare sekund. Nie mam pojecia gdzie jeszcze szukac rozwiązania tego problemu. Prosze o pomoc.