Nissan qashqai I 1.6 benzyna 2008-2010 Czy warto?

07 Maj 2019, 15:03

Witam
Zamierzam kupić nissana qq jak w temacie 1.6 benzyna z lat '08-10
Chciałbym się dowiedzieć jakie są opinie użytkowników na dzień dzisiejszy, owszem w necie jest wiele pozytywnych opinii ale wiele z nich jest kiedy ten model miał 2-4 lata. A jak to wygląda na dzień dzisiejszy opinia o tych rocznikach? Czy warto kupić ? jak z bezawaryjnością ekonomią itd Bardzo mi zależy na zakupie w miarę bezawaryjnego i ekonomicznego autka.
Teox
Nowicjusz

14 Maj 2019, 15:21

Z tego co widzę NIKT na tym forum nie jeździ QQ 1.6 benzyna z lat '08-10 i NIKT nawet nie miał styczności z tym modelem. Strasznie rzadki model musi być.
Teox
Nowicjusz

14 Maj 2019, 20:10

Jeśli chcesz opinię użytkowników to zarejestruj się na forum Nissana lub na grupie Nissan Qashqai na FB.
Fajnie jakbyś opisał jak będziesz korzystać z tego auta, 1.6 wystarczy do miasta i na sporadyczne trasy, ale szału (pod względem osiągów) ten silnik nie robi, ale nie jest zbyt awaryjny. Ogólnie to jeśli Qashqai I-generacji to szukałbym takiego po liftingu, one są najbardziej dopracowane. U mnie w rodzinie jest taki z 1.6 dCi i nie sprawia problemów (jedynie sprzęgło się skończyło przy 80 tys. km).
Jaki masz w ogóle budżet?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

15 Maj 2019, 16:45

Dzięki za odpowiedz, Potrzebuje samochód który będę normalnie użytkował w promieniu max 70km od domu ale głównie ma pełnić role d*po-wozu z punktu A do punktu B, maniakiem prędkości tez nie jestem (średnio 80 max 100 km/h) Budżet mam około 32Tyś.
Teox
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Europejski Program PHEV Toyoty
    Toyota rozpoczęła projekt Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) w roku 2007. W 2008 r. przeprowadzono próby drogowe prototypowych pojazdów we Francji i Wielkiej Brytanii. W roku 2010 w ramach drugiej fazy projektu ...