Nissan qashqai J11 problem z radiem

17 Wrz 2019, 17:46

Witam mam problem z radiem w Nissan qashqai J11 pojawił się komunikat „system zabezpieczeń skontaktuj się z dostawcą” proszę o pomoc
Krzycho72
Obserwowany

18 Wrz 2019, 08:04

Możesz coś zrobić czy radio jest całkowicie zablokowane? Musisz znaleźć kogoś kto ma interfejs Clip bo pamiętam że ktoś tak odblokowywał radio w Renault a to pewnie te same radia. Inaczej go chyba nie odblokujesz bo ono pewnie nie pyta o kod tylko po włączeniu masz napis "uwierzytelnianie" i po tym od razu ten co napisałeś.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Wrz 2019, 10:19

Krzycho72 napisał(a):Witam mam problem z radiem w Nissan qashqai J11 pojawił się komunikat „system zabezpieczeń skontaktuj się z dostawcą” proszę o pomoc

Po pierwsze trzeba wyjąć radio i przesłać dane z naklejki, napisałeś ogólnikowo, Radio może być firmy Bosch LCN lub Clarion lub Delphi, tak czy tak to musisz się udać do elektronika, bo po nr seryjnym ciężko rozkodować. Radio Clariona jeśli masz to musisz odczytać eeprom i przypisać nr VIN samochodu w którym będzie zamontowane, jeśli radio Delphi to Clip ci tego nie opanuje tylko AVDI, trwa to kilka sekund, możemy tylko gdybać, załącz zdjęcie naklejki z obudowy radia to się wszystko wyjaśni.
Kod do radia
AUDI, VW, Nissan LCN Bosh.
Pozdrawiam.
dekster
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Morąg
Auto: Mazda 6
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jedziesz na majówkę? Umyj auto!
    Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...