Nissan Skyline Gtr r34

28 Maj 2009, 15:40

Witam, od dłuższego czasu maży mi sie skyline gtr r 34, bo jak kazdy wie jest on idealny do tuningu.
Niestety nie moge znaleść takiego auta w wersji z kierownicą po lewej stronie, ale wydaje mi sie oczywiste że chcąc podbić rynek japończycy produkowali ( produkują) te modele w wersji z takim układem kierownicy. Więc czy można by przerobić takie autko na aby miało kierownicę po lewej stronie, i ile by to kosztowało. Chyba że produkuja jednak po lewej stronie a nie tylko po lewej.

P.S. Jeżeli taki temat juz był to sorry ale nie znalazłem.
Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie

[ Dodano: Pią Maj 29, 2009 16:28 ]
eo żyje tu ktos? ...
Ostatnio edytowany przez Avvadon, 28 Maj 2009, 22:17, edytowano w sumie 1 raz
Avvadon
Nowicjusz

Miejscowość: Zg-c

30 Maj 2009, 23:37

Nie znajdziesz żadnego Skyline z kierownica po lewej stronie tylko po prawej japony produkuja tenmodel wyłącznie z kierownica po prawej stroniewiec nie przerobisz go bo nie znajdziesz deski rozdzielczej ani czesci na lewa strone niestety ;)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

31 Maj 2009, 20:27

ale widziałem już taki na aukcji po lewej stronie tylko koles cos o przekladce mówil o co chodzi z tą przekładką?
Avvadon
Nowicjusz

Miejscowość: Zg-c

31 Maj 2009, 20:42

Jesli był po lewej stronie to bez deski rozdzielczej bo takowej nie ma natomiast Skyline najnowszy model nie wiem jakie to tam ma oznaczenie bedzie produkowany na rynek kanady i Usa czyli po lewej natomiast to nie jest wersja r34 bo oryginalnej wersji z lewej strony r34 nie ma i nie bedzie chyba ze na specjalne zamówienie ale wątpieżeby żółtki zgodizli sie ci zrobic na zamówienie skyline r34 z takowa kierownica ;)

przekładka to przełozenie kierownicy z prawej na lewa strone nic wiecej ;)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

04 Lip 2010, 08:52

Avvadon masz rację ja 1 raz w życiu widziałem Nissana Skyline gtr r34 z kierownicą po lewej stronie i miał deskę rozdzielczą ale kosztował w granicach 17 - 30 tyś. złotych
Nissan Skyline
Nowicjusz

Miejscowość: Anglia

27 Lip 2010, 12:07

A jak się kupi takie Skyline'a z kierownicą po lewej stronie, to będą jakieś kłopoty z zarejestrowaniem samochodu?
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

07 Wrz 2010, 22:26

Nissan Skyline napisał(a):Avvadon masz rację ja 1 raz w życiu widziałem Nissana Skyline gtr r34 z kierownicą po lewej stronie i miał deskę rozdzielczą ale kosztował w granicach 17 - 30 tyś. złotych

a to ciekawe bo r 33 gt-t bylo na oto moto za okolo 70 tys. jedno po drugim bylo wystawione. a kierownica po prawej stronie. co mi sie z pienazkami pomyliles.
po dwa. r34 z kierownica po lewej stronie? tego od zaje**** jezdzi w holandii ale teog nie da sie im wyrwac bo to sie nie chce zepsuc. proste. a co do przekladki, moze wygladac jak ruski ciagnik wszystko pospawane i niedopasowane lub zrobione na zamowienie tzw dedyk i wtedy bedziesz mial ladnie zrobione. a ile to kosztje? nie wiem ale zapewne w ch** :) a co r34 jak dorwiesz jakas sztuke za 100tys wez 3 dla mnie przy okazji. :) poprosze vspec II :)
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

08 Wrz 2010, 00:40

bialy56 napisał(a):A jak się kupi takie Skyline'a z kierownicą po lewej stronie, to będą jakieś kłopoty z zarejestrowaniem samochodu?

Jak z lewej to nie... Jak z prawej to w sumie nie wiem. Co nie zmienia faktu, że to nie najlepszy pomysł... Lepiej mieć auto klasę niższą ale z kierownicą po lewej stronie. Jest wiele sytuacji w, których kierownica po stronie prawej będzie bardzo niekomfortowa i może nawet sprawiać, że pewne manewry np. wyprzedzanie będą dużo bardziej niebezpieczne.
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

17 Paź 2010, 18:22

są na zamówienie sportowe układy kierownicze (dużo kosztują )
pozdro
cubas1313
Nowicjusz

Miejscowość: ludz

30 Paź 2010, 16:25

Jak czytam takie pytania to mi się śmiać chce... Kolego żeby kupić + przerobić R34GT-R potrzeba na wszystko około 200-250tys zł żeby to grało jak należy. W tym masz oryginalną deskę rozdzielczą. Identyczna jak w RHD tylko że odlewana w USA.
Po filipinach jeździ ładny SKY
http://www.turboawd.com.ph/images/galle ... 1504_3.jpg
http://www.turboawd.com.ph/images/galle ... 2306_1.jpg
http://www.turboawd.com.ph/images/galle ... 2306_2.jpg

Wszystko się da zrobić ale za odpowiednie pieniądze.

Tutaj ceny dobrych egzemplarzy:
[link do AutoScout24 wygasł]
[link do AutoScout24 wygasł]

P.S oczywiście że można kupić lekko tańsze ale na 100% będzie to padaka,

Pozdr!
MordaS13

30 Paź 2010, 16:52

Z tego co mi sie kiedyś obiło o uszy to deskę można dopasować z 200SX do GTR'a ;)
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

30 Paź 2010, 16:57

Albo poczekaj jakiś czas, ponoć były plany wprowadzenia możliwości rejestrowania aut prawostronnych w Polsce jako że jesteśmy w UNI a jako jedni z nielicznych nie możemy rejestrować takowych aut.
error106
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

30 Paź 2010, 17:20

bajla napisał(a):Z tego co mi sie kiedyś obiło o uszy to deskę można dopasować z 200SX do GTR'a ;)

Da się ale tylko do R32-R33.
MordaS13

30 Paź 2010, 18:48

Gdzies czytalem, że jeśli auto nie było oferowane z kierą po lewej to nie mogą Ci zabronić mieć takiego auta i jego rejestracji. Co innego jeśli masz auto z kierą po prawej i była normalnie wersja z kierownicą po właściwej stronie ;)
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

06 Kwi 2011, 22:53

Bzdura, mit to jest, nie poparty żadnymi faktami. Ktoś, kiedyś puścił taką plotkę i na każdym forum to ludzie powtarzają. Aktualnie nie ma możliwości rejestracji RHD w Polsce. Mało tego, Polska "z przyjemnością" zapłaci karę za brak tej możliwości (po wymuszeniu Komisji UE zmiany przepisów, popartej wyrokiem) i nadal będzie tak samo. Osobiście pisałem do Ministerstwa Infrastruktury w tej sprawie (chciałem kupić FTO), ale odpuściłem temat.

Co do BNR34 - wychodził tylko RHD, tak samo jak GTR R-33 i GTR R-32. Dodam tylko, że R-34 nie jest najlepszy - prawdziwy Skyline GTR, prawdziwa Godzilla to tylko R-32 ;)
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam