Gdzie najlepiej kupić Nissana Skyline R34?

10 Gru 2010, 22:56

Witam,

Chcę kupić samochód nissan skyline r34... i mam pytania:
1.Gdzie jest najwięcej tych samochodów i za jaką cenę??
2. lepiej kupić mitsubishi lancer evo IX czy BMW m3 (2001) czy nissana skyline r34
4li93
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

10 Gru 2010, 23:00

W Anglii i Japonii oczywiście(kierownica tylko po prawej stronie ).Co do cen to sprawdzi na
[link do Autotrader wygasł] .

Co do drugiego pytania może ktoś inny odpowie .
Rafal30
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Kings Lynn

11 Gru 2010, 05:56

Powiedz jakiego R34.... GTR ? V-SPEC ?
Co do sprowadzenia, najbardziej doinwestowany będzie JAPAN tylko że:
mniejszy kontener do gdyni US$ 2000
większy US$ 4200

w małym 2 fury w dużym 4

płacisz za fure w przód cala kwotę przelewem.

papiery które dostajesz

a) Bill of Lading
b) Customs Invoice
c) Japanese De-Registration Certificate (when applicable)
d) English translation of De-registration Certificate

Czas - od kilku dni :D do paru miesięcy...

Aaaa i jeszcze jedno, pamiętaj o tym że kupując auto z Japonii kupujesz kota w worku... No chyba że tam masz kogoś.

Następne pytanie, zmierzasz nim po PL jeździć ? Przekładkę robić ? Jeżeli zamierzasz robić przekładkę i nie wygrałeś w TOTKA to widzę że nie poczytałeś za dużo o tych R34, albo po prostu masz 80-100tys na sam samochód i ze 60 tys zł na przekładkę żeby to nie było druciarstwo. Odlewy identycznych desek rozdzielczych robią w USA... koszt nie pytaj, reszta części to samo.
Choć mi to śmierdzi kolejnym fanem filmu "ZA SZYBCY ZA WŚCIEKLI" patrząc na twój wiek że jesteś z rocznika 1990, jeździsz 70konnym Sunny i chcesz SKY'a ??

11 Gru 2010, 19:13

Tak naprawdę to ja nawet nie mam 18^^ w pązdzirniku kończe... i chcę kupić sobie jakiś nie brzydki samochód z napędem na tył ^^ nissan mi się spodobał:P w sumie mitsubishi lancer evo Ix też
4li93
Nowicjusz

11 Gru 2010, 19:16

Zapomnij o tym aucie w tym wieku,tylny napęd-jak sie nie myle,duża moc i mało doświadczenia za kierownicą nie zapowiada to nic ciekawego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Gru 2010, 10:55

4li93 napisał(a):Tak naprawdę to ja nawet nie mam 18^^ w pązdzirniku kończe... i chcę kupić sobie jakiś nie brzydki samochód z napędem na tył ^^ nissan mi się spodobał:P w sumie mitsubishi lancer evo Ix też

R34 jest AWD, jeżeli rwd to R33 o R34 zapomnij, R33 można robić bo wszystko przejdzie z 200sx-a, na początek weź sobie kup 200sx-a choć to i tak dużo za dużo jak na pierwsze auto ale myślę że jak będziesz jeździł z głową i nie kozaczył na ulicy tylko na jakimś zamkniętym parkingu to się nauczysz. Dręczy mnie tylko jedno pytanie... Czytałeś coś w ogóle o utrzymaniu tych samochodów ??
MordaS13

12 Gru 2010, 11:46

czytałem wiem że dużo palą ale mają też dużo mocy.
Wiem że trzeba uważać nie jestem takim kozakiem że bede wariować po ulicy..
a nissan silvia s15 za ile i gdzie można go gostać
4li93
Nowicjusz

12 Gru 2010, 13:58

Ja tam się nie wypowiadam bo nie wiem nić o tych samochodach. Ale wiesz kolego, że utrzymanie to nie tylko paliwo ? Jest jeszcze ubezpieczenie, które dla takiego auta nawet jakby było zarejestrowane na ojca czy kogoś dorosłego będzie wysokie. Do tego serwis i części. Nie chcę tutaj uchodzić za czepliwego i wiem, że powinno się odpowiadać na pytanie autora i nie dociekać co i jak... no ale masz kolego 18 lat ( a podobno nawet jeszcze nie ) i chcesz sobie kupić Skyline albo M3, albo EVO IX. Zalatuje mi to fałszem. Ale jesli jednak mimo wszystko masz bogatych rodziców i chcą Ci kupić któreś a tych aut to już chyba najlepsze byłoby EVO, napęd na cztery koła będzie bezpieczniejszy w zimie, nie musisz się martwić o przekładkę no i rzuca się w oczy tak samo jak inne wnienione.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Gru 2010, 17:57

MordaS13 napisał(a):
4li93 napisał(a):Tak naprawdę to ja nawet nie mam 18^^ w pązdzirniku kończe... i chcę kupić sobie jakiś nie brzydki samochód z napędem na tył ^^ nissan mi się spodobał:P w sumie mitsubishi lancer evo Ix też

R34 jest AWD, jeżeli rwd to R33 o R34 zapomnij, R33 można robić bo wszystko przejdzie z 200sx-a, na początek weź sobie kup 200sx-a choć to i tak dużo za dużo jak na pierwsze auto ale myślę że jak będziesz jeździł z głową i nie kozaczył na ulicy tylko na jakimś zamkniętym parkingu to się nauczysz. Dręczy mnie tylko jedno pytanie... Czytałeś coś w ogóle o utrzymaniu tych samochodów ??

To jeśli chcesz SKY'a to pomyśl może na początek o SKyline GT RB20DR 2.0 140KM.
A poza tym Skyline R34 były też autami tylnonapędowymi modele GT, GT-X. GT-V GT-T to były Skyline R34 RWD :wink:

[ Dodano: 12 Grudzień 2010, 17:01 ]
A jak dla mnie to Skyline jest najładniejszy albo w coupe albo w kombii (idealne dla rodziny) http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CBwQ9QEwAQ
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

12 Gru 2010, 20:02

Jogi4x4 napisał(a):
MordaS13 napisał(a):

To jeśli chcesz SKY'a to pomyśl może na początek o SKyline GT RB20DR 2.0 140KM.
A poza tym Skyline R34 były też autami tylnonapędowymi modele GT, GT-X. GT-V GT-T to były Skyline R34 RWD :wink:

[ Dodano: 12 Grudzień 2010, 17:01 ]
A jak dla mnie to Skyline jest najładniejszy albo w coupe albo w kombii (idealne dla rodziny) http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CBwQ9QEwAQ

Owszem są RWD ale z jakimi silnikami ?? :grin: z takimi że w ogóle nie chciało by to jechać, Mi chodziło o jedyny słuszny silnik jakim jest RB26DETT. :grin: A co do tego małolata to nic tylko ręce opadają... JOGI nie doradzaj mu nawet bo to sensu nie ma... kolejne dziecko NEO. Sądząc po jego nowym temacie hehe :lol:
MordaS13

12 Gru 2010, 20:45

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo

12 Gru 2010, 21:14

MordaS13 napisał(a):Mi chodziło o jedyny słuszny silnik jakim jest RB26DETT. :grin:

To wiadomo, fajny motorek i do tego fajnie brzmi... No powiedz jeszcze że od Toytoyowych 1/2JZ lepszy :mrgreen: Jakoś nie mam przekonania do Toyoty :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna