Nissan Sunny 1.6

30 Paź 2010, 20:33

Witam,

Jestem szczęśliwym/nieszczęśliwym posiadaczem Nissana Sunny 1.6, rocznik 92 :mrgreen:
Szczęśliwym/nieszczęśliwym, ponieważ auto pomimo 18 lat od produkcji wygląda niczym nówka, zarówno od zewnątrz jak i (prawie...) od środka. Wspaniały silnik o mocy 90 kucyków sprawuje się bardzo dobrze, choć jest troszkę paliwożerny (10l miasto, 7-8l trasa)...doliczając tajemniczo znikające paliwo na postoju rodzi się mała tragedia :cry: Przez całe 18 lat nie wystąpiła żadna poważna usterka oprócz szwankujących amortyzatorów. Za wadę mógłbym także doliczyć konieczność przejściówki na kostkę ISO do radia, trochę myślenia było zanim udało mi się znaleźć tego "wybawiciela" :mrgreen: Pomimo, że mam ochotę kupić coś nowego raczej nie jestem w stanie się z nim rozstać :grin:

I mam pytanie do posiadaczy tego modelu, jak sprawują się Wasze "słoneczka" ?
Dwoogy
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

27 Sty 2011, 12:44

Moje słoneczko, Nissan Sunny 1.7 rocznik 84 :shock: . Pali mniej niż ten Twój, trasa 5.7, miasto około 7l, w zimie trochę więcej.... . Usterki - wiadomo pojawiają się, dziadek z niego i jest wybaczone. Ostatnio rozrusznik i dziwne wycieki płynu z chłodnicy + świrowanie kontrolki ręcznego - trwa śledztwo :smile:. Ale pomimo zaawansowanego wieku wygląda na młodziaka i tak się sprawuje, wymaga to sporo pracy i chyba dlatego nie jeteśmy w stanie się z nim rozstać.
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Bez nerwów, to tylko upał
    Wysokie temperatury i bezchmurne niebo to wymarzona pogoda na wakacje, lecz w czasie podróży samochodem może dla wielu kierowców stanowić wyzwanie. Klimatyzacja w aucie znacznie poprawia komfort jazdy, ale z ...