Nissan Terrano I zawieszenie comfort/sport

18 Kwi 2007, 11:11

Mam problem bo w moim Terrano przestał działać przełącznik zawieszenia z comfort/sport. Wcześniej działał bez zarzutów jak jechałem po asfalciew to dawałem na comfort i czułem się jak na łodzi (sniadanie miałem w przełyku,ale sprawdzało się przy usypianiu dzieci) natomiast jak dawałem na sport to podwyższalo go o jakieś 5 cm (niedużo, ale zawzsze coś) i był wyczuwalny najmniejszy kamień. Moim zdaniem padł jakiś kompresor odpowiadający za to, ale po gruntownej rozbiórce nie znalazłem nic. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną??
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

18 Kwi 2007, 13:34

lasty napisał(a):(...) Moim zdaniem padł jakiś kompresor odpowiadający za to...
Albo któryś z kabelków sterujących, lub przekaźnik (o ile jest, bo nie znam tej instalacji). Jest wiosna i wszystkie elektryczne dolegliwości naszych autek wychodzą ze zdwojoną siłą...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

18 Kwi 2007, 14:09

Zakupiłem dzisiaj na allegro taki programik ,,napraw sam każde auto" jest w nim dużo schematów, opisów itd jak jutro przyjdzie pocztą to zobacze o co może chodzić. Jak nie dam rady to kupie całą instalację do tego czegoś (zawiecha comfort/sport) Pozdrawiam
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Najbardziej komfortowe fotele w historii Lexusa
    Wyobraź sobie, że wstając z fotela samochodu po długiej podróży czujesz się bardziej fizycznie i psychicznie zrelaksowany, niż na początku jazdy. Taki właśnie cel przyświecał projektantom nowego Lexusa LS. Czerpiąc ...